Donderdagavond ging in de rode zaal van het Fakkeltheater Oliver Twist in première. Oliver Twist is de nieuwe theaterproductie van Loge10 in een regie van Bruno van Heystraeten.

Oliver’s moeder sterft bij de geboorte waardoor hij als wees op de wereld komt. Na enkele jare in het weeshuis te hebben gezeten komt hij terecht in het armenhuis. Misses Corney (Lulu Aertgeerts) en Mr. Bumble (Hans Ligtvoet) zien er streng op toe dat er hard gewerkt wordt. De kinderen zijn ondervoed, waardoor het af en toe als eens misgaat. Op een dag besluit Oliver (Mil Sinaeve) dat hij het huis uit moet. Hij vraagt eten bij waardoor hij ondankbaar overkomt en Mr Bumble hem gaat verkopen op straat. Mr Sowerberry (Erik Goris) is een oude begrafenisondernemer die wel wat jong geweld kan gebruiken voor hem te helpen met de zware kisten en koopt hem voor een paar pond. Ondanks dat hij hard moet werken, krijgt Oliver toch al meer eten. Charlotte (Moora Vander Veken) en haar vriend Noah Claypole (Wout Verstappen) zien de jonge indringer niet graag komen en jagen hem continu op stang. Uiteindelijk kiest Oliver het hazenpad en zwerft hij door de straten van Londen.

Daar ontmoet hij Dodger (Jérémie Vrielynck), een op het eerste zicht nette jonge man. Hij biedt hem een appel, een slaapplaats en vrienden aan. Is dat niet allemaal te mooi om waar te zijn? Oliver volgt de jongeman naar een huis vol met kindjes en een lieftallige oude man Fagin (Aron Wade). Hij neemt hem op in het huis vol kleine zakenrollertjes en leert hem de kneepjes van het vak. Maar bij de eerste opdracht loopt het al fout. Als Dodger en Charley (Oscar Struyf) een zakdoek stelen van een zekere Mr. Brownlow (Erik Goris) terwijl Oliver toekijkt, worden ze betrapt. Dodger en Charley slagen erin te ontkomen maar Oliver wordt opgepakt. Bij het proces komt er een getuige naar boven die Oliver vrij kan pleiten. Mr. Bronwlow voelt zich schuldig en besluit de duidelijk zieke Oliver mee naar huis te nemen. Daar merkt hij op dat de jongen wel erg hard gelijkt op zijn overleden dochter Agnes. Rose (Moora Vander Veeke), zijn andere dochter, waakt dag en nacht bij het bed van Oliver tot hij er weer helemaal bovenop komt. Ondertussen zijn Bill Sikes (Wim Stevens) en Nancy (Andrea Croonenberghs) hem volop aan het zoeken. Zij zijn bang dat hij hen en Fagin gaat verraden en willen kost wat kost Oliver terug. Als Oliver de boeken van Mr. Brownlow gaat terugbrengen, wordt hij door hen gesnapt. Oliver smeekt Fagin hem terug te laten keren naar zijn nieuwe leventje maar dat weigeren ze hem. Ze hebben hem nodig voor een grote dievenklus. Nancy vindt het geen goede plek voor een kind en wilt hem graag helpen. Zal Nancy erin slagen om hem terug tot Mr. Brownlow te krijgen? Loopt de laatste grote diefstal goed af?

Het wereldberoemde verhaal van Oliver Twist werd in 1838 geschreven door Charles Dickens. Ondertussen werd het boek verfilmd, omgevormd tot een musical en een theaterstuk. Loge 10 ging donderdag in première met het theaterstuk. Het decor bracht ons echt terug in de tijd en was multifunctioneel. Alles kon voor verschillende ruimten gebruikt worden waardoor alles constant een mooi geheel vormde, hoe het ook stond. Een prachtig decor dat tussendoor subtiel verbouwd werd door de acteurs. Aron Wade sprong eruit als Fagin. Hij bracht de oude knar op een speelse manier waardoor je hem eigenlijk wel een beetje lief vond. Ook Mil Sinaeve zette een overtuigende Oliver neer. Uiteraard ook complimenten voor de rest van de cast die een fantastische prestatie neerzette. Naast de hierboven vermeldde cast was er ook nog een kinderensemble dat bestond uit Matse Geerts, Quinten Notelé, Robbe De Villa, Titus Schrooyen en Silas van Guyse. Enkele acteurs, namelijk Moora, Wout, Erik, Lulu en Hans kregen een dubbelrol. Het was een fijn theaterstuk ondanks de iets meer droeve toon van het verhaal. Wij hebben alvast genoten van de voorstelling en kunnen jullie het zeker aanraden! Je kan Oliver Twist nog gaan bekijken t.e.m. 14 mei in de rode zaal van het Fakkeltheater.

Meer info en tickets kan je vonden op loge10.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: