Het virale fenomeen Oliver Tree (Life Goes On) is terug. Hij liet weten dat zijn nieuwe album 'Cowboy Tears' uitkomt op 18 februari en deelde de eerste single uit het project. Die heet toepasselijk 'Cowboys Don't Cry' en voor de surrealistische videoclip schakelde hij de hulp in van actrice en zangeres Bella Thorne.

Voor het nieuwe album 'Cowboy Tears' koos Oliver tree voor een nieuwe twangy, country sound waarin de 'stoere' cowboy centraal staat: "Cowboys are the toughest guys. It's okay for us tough guys to cry, and the thing is, it's okay for everyone to cry," legt Tree uit "There's a lot of anger that comes out of holding in your emotions, and that's really popular for guys. Cowboy Tears is teaching people how to let it out and be able to put it out in a way that isn't going to be violent or self-destructive."

Hij zet de toon voor de plaat met zijn gloednieuwe single en video 'Cowboys Don't Cry'. Over een spaarzame en luchtige lo-fi productie glijdt de stem van Tree naar een aanstekelijk refrein, waarin hij zingt: "Riding around this carousel, if you catch my drift," voordat hij klaagt: "Love is like a circle, there's no easy way to end."

In de begeleidende clip wordt Oliver Tree buitengegooid door een boze ex - gespeeld door Bella Thorne - waarna hij allerlei cowboy streken uithaalt op een longhorn-quad aan de zijde van twee bruiden en een boombox.

OVER OLIVER TREE

De Californische zanger, producer, schrijver, regisseur en performancekunstenaar verkent het punt waar pop en alternatief elkaar sonisch ontmoeten en waar kunst en entertainment visueel met elkaar botsen. Van komedie tot actiesport, van nep reality-tv-drama tot WWF wrestling, Tree verkent niet alleen elk type entertainment maar ook elk type genre in zijn muziek. Het hokje waarin hij zichzelf plaatst is grenzeloos.

In 2020 bracht Oliver Tree zijn debuutalbum ‘Ugly Is Beautiful’ uit dat op één binnenkwam in de Amerikaanse Billboard Rock & Alt charts en sinds zijn release al meer dan een miljard streams telt. De plaat bevat o.a. de singles ‘Miracle Man’, ‘Hurt’, 'Cash Machine' en ‘Alien Boy’, maar ook de zijn hit 'Life Goes On' dat afgelopen maanden een eigen leven begon te leiden op sociale media. Er werden van de track al meer dan 25 miljoen TikTok video's gemaakt (#6 TikTok Global Track of 2021) en Oliver zelf is de vijfde meest bekeken artiest op het platform. Wereldwijd werd de single bovendien al meer dan een half miljard keer gestreamd en duikt hij op in allerlei airplay charts. Recentelijk bracht Tree deze fantastische remix en videoclip uit van het nummer met Trippie Redd, Ski Mask The Slump God en Clean Bandit. In oktober bracht Oliver Tree in samenwerking met Little Big 'Welcome To The Internet' uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over