Oh Wonder is vandaag terug met de nieuwe single 22 Break, de titeltrack van het gelijknamige vierde studioalbum van het duo dat op 8 oktober verschijnt. De release van het album wordt eveneens vergezeld van een eigen geregisseerde kortfilm. Het project werd eerder deze week al geheimzinnig aangekondigd op de social mediakanalen van de band door middel van een teaser waarin een deel van de openingstrack Baby te horen is.

Luister hier naar 22 Break

Toen de pandemie in 2020 toesloeg, werd hun wereldtournee van meer dan 120 dagen noodgedwongen stopgezet. Terug thuis beseften de bandleden (én koppel) Josephine en Anthony dat ze nooit echt een leven samen hebben gekend zonder dat Oh Wonder erbij werd betrokken. In de beginfase van de pandemie hebben ze hard gewerkt om die leegte op te vullen: Anthony besloot zelfs om een koffieshop te openen in Londen die veel van hun crewleden terug aan het werk zette.

Deze tumultueuze periode in hun privéleven is het onderwerp van het vierde studioalbum 22 Break. De nummers werden autonoom geschreven in hun thuisstudio en bevatten afzonderlijke boodschappen over hun toenmalige onuitgesproken gevoelens.

Nadat de plaat geschreven was, ging het koppel in september 2020 er even tussenuit om tijd voor elkaar te maken en over hun proces en gevoelens te spreken. Met succes, want het album dat bijna het einde van hun relatie betekende, bleek uiteindelijk de redding van de band te zijn. 22 Break kaart verschillende emotionele liefdesthema's aan zoals eenzaamheid, wrok en angst voor de toekomst en was voor het duo als het ware een echte catharsis. Het bracht licht aan het einde van de tunnel tijdens deze bijzondere pandemie.

Met een afgewerkte plaat (én een huwelijk achter de rug) heeft de band, trouw aan hun DIY-mentaliteit, een eigen kortfilm gemaakt die eveneens zal verschijnen op de dag van de albumrelease. Een gloednieuw hoofdstuk wordt geschreven in het verhaal van Oh Wonder.

Het album 22 Break verschijnt digitaal en fysiek op 8 oktober, vergezeld met een kortfilm. De nieuwe gelijknamige single en video 22 Break is nu uit.

Tracklist

 1. Baby
 2. Down
 3. 22 Break
 4. Free
 5. Don't Let The Neighbourhood Hear
 6. Dinner
 7. Rollercoaster Baby
 8. Love Me Now
 9. You_Me
 10. Kicking The Doors Down
 11. Twenty Fourteen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over