Na het grote musicalsucces van ‘Beauty and the Beast’ eind vorig jaar in Flanders Expo Gent, brengt het Belgische productiehuis Marmalade deze kerstperiode opnieuw een van de meest geliefde Disney musicals allertijden naar Vlaanderen: ‘The Little Mermaid’. “Met de productie van ‘Beauty and the Beast’ zette Marmalade de allereerste stap naar live-entertainment. Het was een fantastische ervaring voor ons en mede dankzij de enthousiaste reacties van de 65.000 bezoekers smaakt het musicalavontuur naar meer. En Vlaanderen ieder jaar een topmusical aanbieden voor de feestdagen? Het zou een mooie traditie kunnen worden,” vertelt producent Yoshi Aesaert, CEO Marmalade.

Er was vorig jaar heel wat te doen rond de musical ‘Beauty and the Beast’. “Met ‘The Little Mermaid’ willen we het succes van ‘Beauty and the Beast’ op z’n minst evenaren,” zegt Yoshi Aesaert, “We hebben vorig jaar gemerkt dat er veel vraag is naar spektakelproducties voor een groot publiek. De combinatie tussen een zeer getalenteerde cast en een bekend verhaal met al even populaire liedjes, werkt. Komt daar nog eens bij dat de musical ‘The Little Mermaid’ dit jaar tien kaarsjes mag uitblazen. Geen beter moment om Vlaanderen figuurlijk onder te dompelen in dit magische sprookje,” aldus Aesaert. Het zou overigens de allereerste keer zijn dat de Disneymusical ‘The Little Mermaid’ naar België komt, waardoor Marmalade ook dit jaar weer voor een primeur zorgt. Waar en hoe lang de musical zal lopen is momenteel nog niet bekend. Ook de cast zal pas later dit jaar gecommuniceerd worden. Wie zich graag wil wagen aan een auditie kan zich nu al inschrijven via marmaladecontent.com/casting.

The Little Mermaid:

De musical ‘The Little Mermaid’ werd voor het eerst opgevoerd in 2007 en vertelt het verhaal van de mooie, jonge zeemeermin Ariël. Ze heeft een obsessie voor mensen en hun spullen, iets wat haar vader, zeekoning Triton, absoluut niet kan waarderen. Wanneer Ariël het leven redt van de menselijke prins Erik, wordt ze verliefd op hem. Om voor altijd bij Erik te kunnen zijn, maakt ze een deal met de gemene zeeheks Ursula. Ursula belooft Ariël in een mens te veranderen, maar op twee voorwaarden: Ariël moet haar stem afstaan en ze moet prins Erik binnen drie dagen een liefdeskus geven. Zo niet, dan wordt ze weer een zeemeermin en zal ze voor altijd in Ursula's macht zijn… ‘The Little Mermaid’ bevat vele herkenbare hits zoals ‘Part of Your World’, ‘Kiss The Girl’ en ‘Under The Sea’, in het Nederlands bekend als ‘Dat Is Mijn Wens’, ‘Kus Haar Dan’ en ‘Diep In De Zee’, van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken met songteksten van Howard Ashman en additionele songteksten van Glenn Slater. Het script voor deze musical werd geschreven door Pulitzer Prize en Tony Award winnaar Doug Wright.

Over Marmalade:

Marmalade werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld (Wat Mannen Willen, Keet en Koen, Allemaal Familie, Alleen Eline, etc.) en televisie (Gent West, een productie voor Vier). Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zette Marmalade in 2016 de eerste stap naar live-entertainment.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: