Bewierookt door critici en gelauwerd door fans van over de hele wereld. Al van bij hun debuut doet Of Monsters And Men heel wat stof opwaaien. Er werd dan ook ongeduldig uitgekeken naar hun tweede album, dat sinds vorige week eindelijk uit is. Om deze release te vieren kondigt de vijfkoppige groep een Europese tournee aan, die in het najaar naar ons land komt!

De IJslanders schieten in 2012 recht in de roos met 'My Head Is An Animal', dat hoge toppen scheert in de Billboard Top 200 en maar liefst 2 miljoen keer over de toonbank gaat. De single "Little Talks" is ongetwijfeld één van de redenen van het succes en werd daarvoor bekroond met een vierdubbele platina status. Sinds die vliegende start heeft OMAM de hele wereld rondgereisd en stonden ze op de planken van de belangrijkste concertzalen en festivals. Ook Pukkelpop en Rock Werchter mochten ze al op hun palmares noteren, en in 2013 charmeerden ze nog een uitbundige AB. Het moge duidelijk zijn dat de mix van catchy indie en het lichtere alternatieve werk niemand onberoerd laat. Na een waanzinnige wereldtournee van meer dan twee jaar keerden de bandleden terug naar hun thuisland om zich volop te concentreren op het maken van nieuwe muziek. Gedurende heel 2014 verdeelden ze hun tijd tussen studio's in IJsland en in Los Angeles, waar een schitterend tweede album uit voortkwam, 'Beneath The Skin' getiteld.

De splinternieuwe langspeler is sinds deze week beschikbaar en gaf ons met de eerste single "Crystal" al een proevertje dat smaakt naar meer. Overvloedig slagwerk, akoestische gitaren, heerlijke orkestraties en een perfect refrein, wat wil je nog meer? De kans om dit alles live te ervaren, natuurlijk! En dat kan, want op 15 november geeft Of Monsters And Men een onmisbaar concert in Vorst Nationaal! Wie samen met hen een feestje wil bouwen, kan tickets bestellen vanaf maandag 22 juni om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Of Monsters And Men
Datum: 
Zondag 15 november 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over