Op 16 april brengt BLP records een gelimiteerde 7inch vinylsingle uit met daarop twee van de meest geliefde nummers van Kris De Bruyne: op de A-kant het poëtische 'Lieve Jacoba', origineel verschenen op de LP 'Ballerina's' uit 1977; op de B-zijde '’s Nachts Als Het Donker Is' , een track van de doorbraakplaat 'Ook voor Jou' uit 1975. Beide songs verschijnen nu voor het eerst (en samen) op een vinylsingle, in een ltd. oplage van 350 exemplaren, op blauw transparant vinyl.

De plannen voor de vinylsingle van Kris De Bruyne kregen vorm in november 2020. Door het overlijden van Kris De Bruyne verloren we begin februari vroeger dan verwacht een unieke stem. De betreurde zanger mag de release van 'Lieve Jacoba' niet meer zelf meemaken. De uitgave van deze vinylsingle is zo een postuum eerbetoon aan één van de pioniers van de Nederlandstalige rockmuziek. De release past ook in een reeks iconische nummers die voorheen nooit als vinylsingle verkrijgbaar waren. Eerder bracht BLP Records ook al klassiekers uit van Wim De Craene, Jan De Wilde, Zjef Vanuytsel, Hugo Raspoet en Willem Vermandere. Kleinkunsticoon Kris De Bruyne mocht in dat opzicht niet ontbreken.

En er is nog meer nieuws over de muziek van Kris De Bruyne. Het onsterfelijke 'Amsterdam' stond in februari op 1 in de Belpop 100 van Radio 1. De originele vinylsingle uit 1975 is intussen een zo goed als onvindbaar verzamelobject. Op Record Store Day (12 juni) verschijnt 'Amsterdam' opnieuw op 7", in een beperkte oplage van 500 exemplaren. De b-kant is niet hetzelfde nummer als in 1975. BLP Records kiest namelijk voor 'Vilvoorde City', een andere tijdloze klassieker van Kris De Bruyne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over