Op 20 maart aanstaande verschijnt het tweede album van NOVEMBER, de band gevormd door Bernard Trontin (drummer van The Young Gods en film soundtrack composer) en Simon Huw Jones (zanger en tekstschrijver van and also the trees). ‘November 2nd’ verschijnt op 20 maart via Gentlemen Recordings en is nu beschikbaar als pre-order.

Zowel and also the threes als The Young Gods hebben hun sporen in de muziek verdiend. Zo is and also the trees bijvoorbeeld een van de favoriete bands en beïnvloeder van Robert Smith (The Cure), terwijl onder andere David Bowie veel luisterde naar de industriële rock van drie mannen uit Zwitserland, The Young Gods geheten.

Op ‘November 2nd’ komen verschillende landschappen voorbij. Van de stedelijke omgeving van ‘Midnight Rain’ richting de bergen van ‘The Foehn and The Fountain’ en andere gebieden met bijpassende geluiden. Minimalisme wordt opgevolgd door sfeervolle ballades. Met hier en daar een scheutje van and also the trees en The Young Gods, maar vooral toch met het sterke eigen geluid en de eigenheid van NOVEMBER.

Ontstaan NOVEMBER
NOVEMBER werd gevormd in het Zwitserse Geneve. Hier liep Bernard Trontin, Fransman van origine maar jarenlang inwoner van de stad, Simon Jones tegen het lijf. Jones verhuisde naar de stad nadat hij in de vroege jaren 2000 thuisland Engeland had verlaten. Jones wilde in eerste instantie alleen de vocalen van een losse single inzingen, maar al snel bedacht hij zich. Eenmaal samen werd het direct duidelijk dat hun muzikale talenten samen garant stonden voor een unieke en krachtige chemie. Al snel volgde het debuutalbum.

Met dat album - uitgekomen in 2007 – werd NOVEMBER zowel door pers als door publiek erg goed ontvangen. Slechts één keer speelden ze live. Een nooit meer te vergeten uitverkocht optreden op het La Bätie Festival in Geneve. Dat gaat nu anders zijn. Door een extra percussie-instrument, wat extra akoestische instrumenten én extra muzikanten wordt het wel heel verleidelijk om meer live te gaan spelen. Dit staat voor najaar 2019 in de planning.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over