Vandaag is het tweede album van November, de band gevormd door Bernard Trontin (drummer van The Young Gods en film soundtrack composer) en Simon Huw Jones (zanger en tekstschrijver van And Also The Trees) verschenen. November 2nd is uit via het Rotterdamse indielabel Gentlemen Recordings.

Zowel And Also The Trees als The Young Gods hebben hun sporen in de muziek verdiend. Zo is and also the trees bijvoorbeeld een van de favoriete bands en beïnvloeder van Robert Smith (The Cure), terwijl onder andere David Bowie veel luisterde naar de industriële rock van The Young Gods. November werd gevormd in het Zwitserse Geneve. Hier liep Bernard Trontin, Fransman van origine maar jarenlang inwoner van de stad, Simon Jones tegen het lijf, die net uit thuisland Engeland vertrokken was.

'November 2nd' is een sfeervolle, verstilde, minimalistische plaat met spoken-word poëtische teksten, die de verbeelding van verschillende landschappen oplevert. Het lijkt hiermee amper op het materiaal wat Trontin en Jones normaliter maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over