Het heeft even geduurd, maar de fans weten dat Joost Zweegers (Novastar) altijd tot het uiterste gaat bij het opnemen van een nieuw album. Kwaliteit kost tijd. In het geval van Zweegers precies vier jaar, de tijd die hij nodig heeft voor ieder nieuw album.

Voor zijn vierde plaat, getiteld Inside Outside, strikte Zweegers een grote naam uit de muziekwereld: John Leckie. Dat is de producer die Radiohead's The Bends op plaat zette, Muse' ShowbizOrigin of Symmetry, en hun klassieker The Stone Roses. Op die manier vergeten we er gemakshalve nog een paar, zoals The Verve, Kula Shaker, My Morning Jacket en ga maar door.

Maar Zweegers vond bovenal een muzikale soulmate in John Leckie. Iemand die Joosts liefde voor Britse pop deelt; songs met grootse refreinen, maar kleine emoties. Samen zijn ze er in geslaagd om deze liefde tot een coherent album te kneden, dat 40 minuten lang een gloedvolle, bijna broeierige sfeer ademt. Gloedvol? Laat dat nu kenmerkend zijn voor Joosts optredens, waar naast veel nieuw repertoire ongetwijfeld klassieke Novastar-songs als ‘Because’, ‘Mars Needs Woman’, ‘Wrong’ en ‘Never Back Down’ voorbij komen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Novastar
Datum: 
Zaterdag 3 mei 2014
Locatie: 
Handelsbeurs, Gent

Reservatie:

Meer over