Na een radiostilte van meer dan vier jaar heeft Novastar zijn rentree niet gemist. Begin februari was er de bloedmooie 1e single 'Closer To You', uit zijn recent verschenen album ‘Inside Outside’. Het nummer, een subtiele flard schoonheid met een broeierige, op gitaar leunende riff, heeft op een mum van tijd de lange afwezigheid van Joost Zweegers verzacht en hem opnieuw met de grote schare fans verzoend.
Een waardige opvolger voor 'Closer To You' is het intens prachtige ‘Light Up My Life’ : een liedje dat Joost à l’improviste voor zijn dochtertje begon te zingen bij zijn terugkeer uit Cuba, onder begeleiding van de tres gitaar die hij daar van een straatmuzikant had kunnen kopen.

Novastar ging de nieuwe single live voorstellen bij Studio Brussel en Radio 1. Klik hier om de live versie van Joost en de zijnen te beluisteren. Hoor hoe Joost het allemaal zelf mooi verwoordt op Radio 2: klik hier voor het gesprek over Cuba, de nachtelijke deal die hij sloot en een portie romantiek.

Deze zomer geeft Joost verder zijn 100 favoriete nummers aller tijden prijs tijdens het programma 'De Zomer Van 2014' dat twee maanden lang elke voormiddag te horen is op Radio 1 en waarbij een pannel van 10 muziekkenners het heeft over jeugdsentiment, herinneringen, guilty pleasures, te ontdekken songs en vergeten parels. Ook onze noorderburen krijgen een enthousiaste Joost Zweegers over de vloer: vrijdag brengt hij een bezoek aan Radio 538 (Evers Staat Op) en Radio 2 (Roodshow). Aanstaande maandag kunnen de Nederlanders afstemmen op 3FM om hem bij Giel aan het werk te horen.

Na een voorjaar vol uitverkochte concerten, speelt Novastar deze zomer op PUURS live (25 juli), Dranouter (1 en 2 augustus), de Lokerse Feesten (6 augustus) en Openluchttheater Rivierenhof (20 augustus). Voor het album Inside Outside strikte Novastar een serieuze grootheid: John Leckie, producer van Radiohead’s The Bends, MUSE's Showbiz, Origin of Symmetry en de klassieker The Stone Roses van de gelijknamige band. Samen met Leckie maakte Zweegers zijn warmste album tot dusver.

Inside Outside LIVE

  • 25 juli - PUURS Live, Puurs
  • 1 aug – Festival Dranouter, Dranouter
  • 2 aug – Festival Dranouter (solo), Dranouter
  • 6 aug – Lokerse Feesten, Lokeren   
  • 20 aug – Openluchttheater Rivierenhof, Deurne

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over