Dit najaar kondigt Novastar de release aan van ‘The Best Is Yet To Come’; een unieke verzameling met nieuwe versies van zijn grootste hits én bovendien als extra één gloednieuwe song. Het album is voorzien voor release op 16 Februari 2024, daarnaast wordt ook een tournee gelanceerd met concerten zowel in België als Nederland.

Al jaren krijgt Joost de vraag van fans naar een carrière overzicht met zijn grootste hits uit zijn rijke oevre. Het antwoord op die vraag was altijd even kort als duidelijk: nee.
Achteruitkijken is immers geen optie in de wereld van Joost Zweegers. “Be great or be gone” is de slogan die al vele jaren boven zijn piano hangt. De slagzin die ervoor zorgt dat Novastar ook in 2023 nog meer relevant dan ooit is. De slagzin die ervoor zorgt dat deze songwriter blijft parels afleveren.

Het waren Mikey Rowe & Andrew Britton, Joost’s Engelse producersduo, die hem overtuigden om het wel te doen. ‘Mike & Andy’ gaven Joost het perspectief om zijn grootste songs gewoon helemaal opnieuw op te nemen. Op de manier zoals ze in 2024 zouden moeten klinken. Fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Het werd een rollercoaster. Zowel muzikaal als emotioneel. Joost wist heel goed waarom hij niet graag achteruitkijkt. Wat kan je immers nog toevoegen aan Belpop klassiers als Wrong, Mars Needs Woman en The Best is Yet To come?

Maanden werd er gewerkt in studio’s zowel in België als de UK. Een top team van muzikanten werd samengesteld met pianist Mikey Rowe (Noel Gallagher's High Flying Birds), gitarist Andy Britton (Top Gear soundtracks), gitarist Skin Tyson (Robert Plant), drummer Keith Prior (David Gray) & bassist Erik Rademakers (Selah Sue).

Het album moest een live feel krijgen. Met deze mensen lukte het. Het werd zelfs zo goed, dat Joost zijn kinderdroom in vervulling kon laten gaan. Samen met deze Britse band dook hij de befaamde “Studio 2” van de Abbey Road studio’s in op exact dezelfde plaats waar zijn grote helden The Beatles hun grootste successen hebben opgenomen, de kroon op deze recording sessions te zetten.
Novastar in Abbey Road. De cirkel is rond.

Om een selectie van mijn bekendste songs opnieuw te kunnen opnemen in dit gezelschap en op deze unieke locaties is een jongensdroom die in vervulling is gekomen. Dit is het absolute hoogtepunt uit mijn muzikale carrière.” Joost Zweegers
De muziek van Novastar zien wij als muzikaal erfgoed, Belpop geschiedenis. Wij zijn trots en dankbaar dat we mee deel mogen uitmaken van dit verhaal.” Patrick Guns

LIVE

  • 20/02 – Carré – Amsterdam
  • 22/02 – Bourla – Antwerpen
  • 23/02 – Bourla – Antwerpen
  • 25/02 – Kursaal – Oostende

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over