Tijdens de 3FM Awards 2021 heeft onze programmeur Rob Trommelen bekend kunnen maken dat ook Nothing But Thieves in 2022 op het programma staat! Ze spelen op de eerste dag van het festival en daar zijn we super blij mee!

Vanuit het Engelse Southend-on-Sea heeft Nothing But Thieves in nog geen zes jaar na het tekenen van hun platencontract een grote en jonge schare rockfans aan zich weten te binden. Hun muziek dook op in een lange rij games en tv-series, ze toerden in het voorprogramma van Muse, verkopen hun shows in Groot-Brittannië steevast uit en staan in november zelfs in de Ziggo Dome. Na de edities 2016 en 2018 lijkt het ons dan ook niet meer dan logisch dat Nothing But Thieves in 2022 voor de derde keer op Pinkpop speelt.

START TICKETVERKOOP PINKPOP 2022

De ticketverkoop voor Pinkpop 2022 start in het najaar van 2021. De exacte datum is nog niet bekend maar hou onze website en onze sociale kanalen in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief en je hoort het laatste nieuws als eerste!

NPO 3FM EERT ‘MISTER PINKPOP’ JAN SMEETS MET 3FM LEGEND AWARD

3FM-dj Eva Koreman verraste onze oprichter Jan Smeets vanavond in de uitzending van Beau met een 3FM Legend Award: een juryprijs voor iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie. Jan ontvangt de prijs voor zijn voortrekkersrol in de Nederlandse muziekscene, zijn oneindige vastberadenheid en betrokkenheid bij de organisatie van Pinkpop en zijn verbindende rol.

“Niet in de bosjes foezelen!” “Vergeet niet te smeren!”, uitspraken die maar van één iemand kunnen zijn: de 76-jarige ‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets. Hij nam in september vorig jaar een beetje stilletjes afscheid als directeur van Pinkpop, na maar liefst vijftig edities van het festival te hebben georganiseerd. Een prestatie van historisch formaat, dat onze longtime mediapartner 3FM niet zomaar voorbij laat gaan. De eerste 3FM Legend Award is daarom voor Mister Pinkpop zelf: Jan Smeets.

Sharid Alles, zendermanager van NPO 3FM: “Zonder Jan Smeets had het Nederlandse festivallandschap er compleet anders uitgezien. Door zijn inzet en betrokkenheid heeft hij van Pinkpop een anker in het jaar gemaakt en gaf hij het festival een eigen gezicht door zijn nek uit te steken om de beste line up mogelijk te regelen.”

3FM Awards

De 3FM Legend Award is een juryprijs voor een individu of organisatie die door de jaren heen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziekindustrie. De award is onderdeel van de 3FM Awards, die op donderdag 15 april in TivoliVredenburg worden uitgereikt. De awardshow is live te volgen via het YouTube-kanaal van NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM.

Jan, namens Team Pinkpop van harte gefeliciteerd met deze prachtige en zeer verdiende award!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: