Na de zomerproducties Viva Minerva en Café Beveren stelt Het Achterland met trots zijn nieuwe productie “Azzek nog zou trouwen” voor. Net zoals bij de andere stukken werd er gekozen voor een klassieker als thema. Een muzikale voorstelling met allemaal liedjes van de Strangers.

De Strangers door de meeste mensen wel bekend voor hun liedjes als “bij de rijkswacht”, “antwerpe”, “schele vanderlinden” en “ooh mijn blauwe geschelpte” coverden bekende hits in het Antwerps. De teksten waren niet gewoon vertaald, maar werden heuse parodieën. Gezien er veel maatschappelijke thema’s verworven zaten konden al deze liedjes aan elkaar geweven worden door een verhaallijn. Drie meisjes Josephine (Ann De Winne), Marie (Daisy Thys) en Jeannine (An Vanderstighelen) op zoek naar de man van hun leven. Drie mannen waarvan Jefke (Sam Verhoeven) de eeuwige vrijgezel en Prosper (Luc Caals) en Jan (Marc Fransen) die heel graag de perfecte vrouw tegenkomen. Al lukt dat niet altijd van de eerste keer. Het levensverhaal van deze personages gidst ons door de voorstelling. Het decor bestaat uit een achtergrond van “ ’t Stad”, een bank met een lantaarn, een bar, een tafel met stoelen en drie palen. Verder stond er op het podium ook nog een live band te spelen. Toch wel een pluspunt voor een muzikaal stuk.

In 2017 zou het 65 jaar Strangers zijn, de ideale moment dus voor productiehuis het Achterland om “Azzek nog zou trouwen” te brengen. De show werd voor de eerste keer in 2011 gebracht als nieuwe revueshow van Luc Caals. Het kende toen zo’n groot succes dat ze het met plezier hernemen. Ook nu doen dezelfde acteurs mee in het verhaal: An Vanderstighelen, Ann De Winne, Daisy Thys, Marc Fransen en Sam Verhoeven. De cast zorgde ervoor dat de mensen een geweldige tijd hadden. Het ietwat oudere publiek zong spontaan alle liedjes mee. Een middag/avond pure nostalgie. Maar ken je de liedjes van de Strangers niet? geen paniek! Ook voor diegene die niet alle songs kennen is het een leuke voorstelling. De sfeer alleen al in de zaal bezorgt je plezier. Het publiek verliet de zaal met de glimlach op het gezicht.

Wie de komende dagen dus nog niet weet wat doen, kan nog even terecht in de Rode zaal van het Fakkeltheater. Daar zal de voorstelling nog spelen 4, 5 en 6 januari om 20u30 en 7 januari om 15u. Voor de laatste show zijn de tickets helaas al uitverkocht. Voor de andere dagen zijn er nog te verkrijgen maar ik raad toch aan om snel te zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Rode zaal - Fakkeltheater
Meer over