De NTR, NN North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest slaan de handen ineen in een speciaal concert waarin de rijkdom en diversiteit van North Sea Jazz wordt gevierd. Speciaal voor dit concert komt het orkest voor het eerst na de corona-lockdown weer in volledige bezetting bij elkaar op het podium en speelt samen met een aantal nationale en internationale gastartiesten die dit jaar op zouden treden op NN North Sea Jazz waaronder Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Benjamin Herman, Michelle David en Akwasi.

In 1986 betrad het Metropole Orkest voor de eerste keer het podium van North Sea Jazz. Sinds 2002 is het orkest al achtien jaar onafgebroken van de partij. In al die jaren heeft het Metrople Orkest op het festival met vele grootheden uit de jazz en aanverwante genres mogen spelen. Dit leverde talrijke bijzondere muzikale ontmoetingen op. Om het North Sea Jazz-gevoel, ondanks dat het fysieke festival niet door kan gaan, dit jaar toch bij het publiek te kunnen brengen, hebben NTR, NN North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest onder de noemer ‘Metropole Orkest & Friends’ een bijzondere line-up samengesteld.

Festivaldirecteur Jan Willen Luyken: “Hoewel we allemaal het festival dit jaar enorm zullen missen, ben ik ongelooflijk blij dat we dit samen met de NTR, Metropole Orkest en een aantal geweldige artiesten kunnen doen. Veel dank gaat ook uit naar onze sponsoren zonder wie dit niet mogelijk was geweest. Dat we dit concert kunnen organiseren is voor ons een enorme opsteker.”

TV en stream
Het concert is te zien op zaterdag 11 juli om 23.15 uur op NPO 2en tegelijkertijd via livestream op verschillende online platformen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over