Met Podium 19 nemen de Vlaamse Kunstinstellingen het initiatief om een breed cultuuraanbod uit te zenden op tv en online. De Handelsbeurs werkt mee aan dit initiatief vanuit haar steeds groeiende expertise in het streamen van concerten.

Zo staat alvast de uitzending van Nordmann presenteert In Velvet vanuit de Handelsbeurs gepland bij de aftrap van het platform op 21 januari. De komende weken wordt het gevarieerde aanbod nog verder aangevuld.

Bekijk het volledige zendschema

Livestreamconcerten op Sound of Ghent

Al sinds de start van de coronacrisis onderzoekt de Handelsbeurs de mogelijkheden vankwalitatief gestreamde concerten. Zo ontstond in samenwerking met Gentse partners het online concertplatform Sound of Ghent.

De Handelsbeurs zoekt voor elke stream samen met de regisseur en de muzikanten naar een uniek artistiek concept. Op die manier beleef je als kijker een ervaring die je niet live zou kunnen meemaken. Ook in januari staat er weer een gevarieerd cultuuraanbod gepland.

  • "Het is essentieel dat muzikanten contact kunnen blijven houden met het publiek. Je kan de energie van het publiek niet vervangen en daarom is het goed dat we er bij de livestreams voor opteren om de muzikant helemaal centraal te stellen in een eigenzinnige setting. Zo beleef je als kijker iets dat je live niet kan ervaren. Helemaal op het ritme van de muziek."
    Artistiek directeur Wim Wabbes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: