Nonsens gaat over vier Zusters van Liefde, die een benefietavond houden voor een goed doel. Een minder geslaagde bouillabaise heeft de nonnenpopulatie immers sterk uitgedund. Omdat Moeder Overste andere financiële prioriteiten heeft gesteld, hebben ze 4 zusters nog niet ter aarde kunnen bestellen. Om deze zusters alsnog op een waardige manier naar hun laatste rustplaats te begeleiden, halen de overgebleven zusters hun talenten uit de kast om de laatste benodigde euro's binnen te halen.

Myriam Bronzwaar, Hilde Van Wesepoel, Mieke Laureys en Wanda Joosten zijn de vier nonnen, die elk van hen het onderste uit de kan halen om voor het eerst op te treden voor een publiek. Geholpen door het nodige aantal Onze Vaders entertainen zij het publiek een hele avond lang met swingende musicalnummers.

Bruno van Heystraeten staat in voor de regie van deze gezegende, muzikale komedie. Bruno kreeg op de Vlaamse Musicalprijzen in september 2006 nog de Award voor Aanstormend Talent. Hij regisseerde meerdere afleveringen van de jeudreeks BOOH!, en het muziektheater Amadeus. Hij assisteerde Frank Van Laecke voor de opera's Don Pasquale en La Traviata en de musicals Kuifje en Dracula.

De vertaling van het origineel van auteur Dan Goggin is van de hand van Mitta van der Maat.

Nonsens speelt tijdens de Gentse Feesten in het NTGent met een live bezetting.

Nonsens: Een gezegende, muzikale komedie
Vanaf 16 juli 2007, 20u30
Gentse Feesten, NTGent
Tickets vanaf €13 (excl. reservatie- en verzendingskosten)
Reserveren op 070 25 20 20 of via www.sherpa.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: