Na het succes van twee jaar geleden bracht productiehuis Theatertainment een tweede theaterstuk van Nonkel Jef. De Vlaamse sitcom was in de jaren ’90 op tv te zien maar herleefde al een keer in 2016 met “Nonkel Jef zit in de patatten”. Met “Nonkel Jef en de verloren zoon” keren ze even terug in de tijd. Nostalgie alom als Izzy terugkeert naar de boerderij.

Nonkel Jef (Ivo Pauwels) is al jaren gelukkig op zijn boerderij waar hij samen met Sander (Dirk Lavrysen) en Odette (Linda De Ridder) woont. Hij is dan wel op pensioen, toch denkt hij dat hij nog veel werk verricht. Maar in werkelijkheid wordt al het werk uitgevoerd door zijn nichtje Odette en Zotten Dré (Patrick Onzia). Als een projectontwikkelaar (Brik van Dyck) plots met een onweerstaanbaar voortel op de proppen komt, beginnen Odette en Sander al te dromen van een nieuw leven. De vreemde zakenman en zijn assistent Isidoor (Luc Verhoeven) willen de boerderij renoveren tot een chiquere boerderij met wellness waar dat mensen op vakantie kunnen komen. Odette die de laatste tijd helemaal zen probeert te worden met wierook en meditatie ziet het al helemaal zitten om de wellness te leiden. Sander die nooit kookt, wordt gepromoveerd tot kok en Zotten Dré mag de badmeester worden van de zwemvijver. Nonkel Jef heeft buiten het immense bedrag dat hij krijgt nog een extra duwtje in de rug nodig. Dat krijgt hij van tante Magda (Diana More) die via de notaris een grote som geld van hem eist. Zogezegd een deel van de erfenis die haar man zaliger had moeten opstrijken. Maar zal Nonkel Jef zijn boerderij verkopen? En wordt het leven dat hen beloofd wordt wel echt zoveel beter?

Net als twee jaar geleden spelen Linda De Ridder, Dirk Lavrysen, Ivo Pauwels, Patrick Onzia en Diana more mee in het stuk. Nieuw dit jaar is onder andere Luc Verhoeven. Doch speelde hij net zoals Linda De Ridder en Ivo Pauwels mee in de originele serie op tv. Hij mocht na enkele jaren terugkeren als “verloren zoon” Izzy. Zijn slechte baas werd vertolkt door Brik Van Dyck die tevens ook het verhaal schreef. Ook Dirk Lavrysen had een ‘dubbele rol’, hij was namelijk ook de regisseur van het stuk. Dat Linda, Ivo en Luc deze rol jarenlang vertolkt hebben was eraan te zien. Ze zaten volledig in hun personage en maakten het publiek meermaals aan het lachen. Maar wie vooral de show stal was Patrick Onzia als Zotten Dré. Tussen de scènes door entertainde hij het publiek met spontane mopjes. Hij zorgde er ook voor dat het gordijntje op tijd terug op en dicht ging, zijn momentje van de voorstelling waarop hij zich even kon laten gaan. De manier waarop hij Zotten Dré gestalte gaf was geweldig en dat was duidelijk aan het publiek te horen. De zaal ging meermaals plat van het lachen gedurende het stuk. Het stuk werd dan ook goed onthaald door het publiek.

Heb jij ook wel zin in een middagje of avondje ontspanning? Komt er al pure nostalgie naar boven borrelen bij de gedachte aan Nonkel Jef? Ga dan zeker een kijkje nemen in theater Elckerlyc? Je kan daar nog terecht t.e.m. 15 april. Is Antwerpen wat te ver? Geen nood! De productie gaat nog op tournee in de CC’s in je buurt. Raadpleeg snel de website om te zien waar ze allemaal komen. De tournee zal lopen vanaf 21 april t.e.m. 31 mei.

Meer info en tickets op: www.nonkeljefinhettheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: