Enkele weken geleden moest de organisator van De Zomer is van Mechelen, Mechelen Feest, noodgedwongen alle publieke evenementen annuleren. Na het groen licht vanuit Stad Mechelen en provincie Antwerpen, hervatte de organisatie de samenwerking met het Mechels orkest Casco Phil.

Klassiek aan het Water en Klassiek in den Botaniek worden samen gebracht tot één evenement. Voorzitter van Mechelen Feest, Kristof Calvo, is blij met de nieuwe datum op zondag 6 september: “Na Predikheerlijke zomer komt er dus nog een programmaonderdeel van het alternatieve programma van De Zomer is van Mechelen. Dit wordt een uniek evenement in een prachtig kader. Casco Phil is een trouwe, dynamische partner en ik ben erg tevreden dat we opnieuw kunnen samenwerken.”

Ook artistiek directeur Benjamin Haemhouts is enthousiast over het herstarten van de samenwerking met Mechelen Feest. “Het is waardevol om te kunnen rekenen op onze Mechelse partners binnen de evenementensector. Het zijn onzekere tijden voor veel artistieke organisaties, dus wij kijken ernaar uit om op een veilige manier muziek naar de Mechelaars te brengen”, aldus Benjamin Haemhouts.

Programma

De oorspronkelijke samenwerking met Mechels orkest Casco Phil bestond uit verschillende activiteiten met o.a. muzikale avondwandelingen langs het Mechels Broek en ochtendconcerten in de kruidtuin. Deze evenementen, Klassiek in den botaniek en Klassiek aan het water, worden verplaatst naar zondag 6 september en herleid tot één groot dagprogramma. Zo kunnen bezoekers hun zondag starten en eindigen in gezelschap van het orkest.

Zondag 6 september start met Klassiek in den Botaniek, een openluchtconcert in de kruidtuin om 8 uur 's morgens. Casco Phil brengt een gevarieerde bezetting met verschillende solisten uit het orkest. In de vroege avond (vanaf 17.15 uur) keert het orkest terug onder een andere vorm. De muzikale wandeling start aan het Alice Nahonplein (Thomas More Mechelen) en neemt de bezoekers mee op een muzikale reis langs het Mechels broek. De wandelingen gebeuren in kleine groepen en kunnen per tijdslot gereserveerd worden.

De tickets voor deze concerten en wandelingen zijn gratis. Reservatie is verplicht. Alle informatie is te vinden op www.dezomerisvanmechelen.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: