Noémie Wolfs is een van de 9 Belgen die dit jaar op de affiche schitteren van Eurosonic Noorderslag (ofwel ESNS), Europa's belangrijkste conferentie- en showcasefestival voor en over Europese muziek. Het wordt een bijzondere editie voor het festival, dat normaal plaats vindt op 36 podia in de Groningse binnenstad: deze 35e ESNS wordt er eentje zonder fysieke live shows.

In plaats daarvan (co-)produceerde VI.BE in samenwerking met Wallonie-Bruxelles Musiques negen livesessies voor de Belgische selectie. De sessies werden opgenomen in samenwerking met ESNS, Botanique en Het Depot, en ondersteund door Sabam For Culture.

Noémie Wolfs is de 2021-inzending van EBU-partner Studio Brussel, die elk jaar 1 artiest afvaardigt namens de omroep. Wolfs bracht haar langverwachte tweede album uit - het melancholische Lonely Boy's Paradise - vlak voor de coronacrisis losbarstte. Ze schreef alle nummers samen met haar vriend en Balthazar-bassist Simon Casier en met Yello Staelens (artiestennaam Yong Yello), die ook de producer van dienst was. De mixing was in handen van Neil Comber, die zijn sporen verdiende op albums van oa. Placebo, Kaiser Chiefs en Alanis Morissette.

ESNS vindt plaats van woensdag 13 januari t.e.m. zaterdag 16 januari 2021. Noémie Wolfs' show staat gepland op donderdag 14 januari om 21u.,

SHOW
14.01.2021 | 21:00 - 21:15, Eurosonic

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over