Drie jaar na zijn eerste album ‘UNIVERSE’ heeft Noah Vanden Abeele een nieuw album klaarliggen: ‘HORIZON.’

Waar in zijn eerste album zijn opleiding klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel nog duidelijk hoorbaar is, gooit Noah dit nu volledig overboord. Hij heeft zich na zijn debuutalbum verdiept in sound engineering en elektronische muziek, een genre waar hij in zijn jeugd al fan van was. In zijn nieuw album doen daarom synthesizers hun intrede. Ook het meest intieme instrument, de stem, krijgt in sommige nummers een plek. ‘HORIZON’ is ritmischer en dynamisch.

“Met dit album heb ik het gevoel dat ik terugkeer naar mijn roots. Mijn klassieke piano opleiding aan het conservatorium was te afgebakend, te elitair, mijn drang naar vrijheid botste met de eerder conservatieve waarden en verzwegen codes van deze instelling. Ieder hokje waar ik ingestoken word, wil ik doorbreken. Vrijheid, improvisatie en verandering vormen de basis van mijn muziek, dit album is dan ook de samenvatting hiervan. Ik blijf op zoek gaan naar nieuwe horizonten en dat hoor je ook in het album. De invloeden van de meest extreme genres waar ik naar geluisterd heb, van techno tot metal, vallen wel ergens te horen. ”

Op 28/10 verschijnt ‘FREEDOM’, de vierde single uit het album.

“Dit nummer is uit het niets ontstaan. Met niets bedoel ik een leegte die me toeliet iets nieuws te creëren zonder verwachtingen. Ik had geen structuur in mijn hoofd. Alleen de glimp van een ritme. En dat heb ik langzaam vanuit de verte laten binnenkomen in het nummer. Alsof het vanaf de horizon naar me toe kwam. Toen het eenmaal klaar was, gaf deze song me het onbeschrijfelijke gevoel van een open vlakte. Iets wat misschien het dichtst bij vrijheid ligt.”

Bekijk de video HIER.
Beluister de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: