Drie jaar na zijn eerste album ‘UNIVERSE’ heeft Noah Vanden Abeele een nieuw album klaarliggen: ‘HORIZON.’

Waar in zijn eerste album zijn opleiding klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel nog duidelijk hoorbaar is, gooit Noah dit nu volledig overboord. Hij heeft zich na zijn debuutalbum verdiept in sound engineering en elektronische muziek, een genre waar hij in zijn jeugd al fan van was. In zijn nieuw album doen daarom synthesizers hun intrede. Ook het meest intieme instrument, de stem, krijgt in sommige nummers een plek. ‘HORIZON’ is ritmischer en dynamisch.

Vandaag verschijnt ‘BIRDS’, de tweede single uit het album.

“In dit nummer staat de piano nog steeds centraal maar ik heb hier ook heel wat elektronica gebruikt. Wat heel goed voelde. Als tiener luisterde ik vaak naar elektronische muziek en terugkeren naar mijn roots was onvermijdelijk. Voor mij is muziek maken een intuitief proces die vrijheid opeist, het moet ‘echt’ zijn, authentiek, vrij van ‘hokjes’ en van alle verwachtingen, en ik hoop dat je dat in dit nummer kan horen. Vandaar ook de titel BIRDS. Als een verlangen naar iets ongrijpbaars. ”

Noah Vanden Abeele is geen onbekende in de muziekwereld. In 2018 bracht hij zijn eerste album uit, ‘UNIVERSE’. Hij kreeg al snel de kans zijn album te laten horen op de mainstage van Gent Jazz, Flagey Piano Days, Het Concertgebouw Amsterdam, en verschillende Belgische concertzalen.

Luister/download HIER.
Bekijk de video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: