De vijfentwintigste editie van Melkrock. Een jubileumeditie, dus! Een festival met een familiaal karakter, maar dan met een hoek af, in de groene omgeving van recreatiedomein Watewy in Tielt. De feesteditie belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor elke muziekliefhebber. Geniet op zondag 11 augustus van zowel jonge artiesten als gevestigde waarden en de unieke sfeer van het festivalterrein.

Met No Prisoners, Dressed Like Boys en Weireldverbeteroars? voegt vzw Heelal vandaag drie nieuwe namen toe aan de line-up van Melkrock 2024.

Eerder waren ook Psychonaut en The Hickey Underworld aangekondigd. De vijfentwintigste editie wordt tevens een female powerhouse met dank aan ISE, Holy Hannah, Maria Iskariot, Pruillip en presentatrice Sofie Engelen. Binnenkort nog meer namen. Hou de socials van Melkrock in de gaten.

No Prisoners is de nieuwe band rond Pieter-Paul Devos (RKTKN, Kapitan Korsakov). Met Harry Descamps (Whorses) op gitaar & zang, Leander van het Groenewoud (aka Alex Verdi) op bas en zang en Pieter De Wilde (RKTKN) op drums. No Prisoners was begin dit jaar Belofte van de maand bij Willy en bracht de debuut-EP'Watch Your Eyes' uit.

Jelle Denturck ken je als frontman van DIRK., waarmee hij naar eigen zeggen "de laatste jaren lekker veel herrie heeft gemaakt". Maar eigenlijk vindt hij zichzelf een geweldige softy, met een platenkast vol melancholische indiepop en rock: Bowie, Beatles, Lou Reed, Elton John, Nina Simone, Anohni & The Johnsons, Sufjan Stevens, Perfume Genius, Wilco, Tobias Jesso Jr. ...
Muzikaal sijpelt bovenstaande platenkast ontegensprekelijk door, en de sound van Dressed Like Boys grijpt vooral terug naar de jaren 70. Als Dressed Like Boys wou Jelle songs schrijven en een plaat maken die helemaal van hem is. Eerste single 'Nando' net uit. Na een uitverkochte show in Theater Malpertuis ook op Melkrock deze zomer!

"Drie simpele zielen uit Tielt op zoek naar de betere beats, de scherpste lyrics en een betere wereld". Hiphoptrio Weireldverbeteroars? releaste in 2023 het album 'We Zin Rond' en opent op 11 augustus de 25ste editie van Melkrock.

Holy Hannah is het gloednieuwe alter ego van de Belgische producer en zangeres Hanne Torfs (bekend van Fortress, Dressed Like Boys en School Is Cool). Als innemende, mysterieuze hogepriesteres van het nachtleven betovert ze met haar live DJ set het publiek met haar gedetailleerde sound design en beklijvende gezangen. In de Kerk van Holy Hannah neemt haar avontuurlijke en melodieuze techno je meteen mee op een onvergetelijke trip. Holy Hannah's betoverende kostuum is van de hand van de innovatieve modeontwerpster en kunstenares Jana Roos, die eerder al kostuums ontwierp voor o.a. Charlotte Adigéry en Bolis Pupul.

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars. Debuut-EP 'EN/EN' kwam net uit via Burning Fik. Maria Iskariot staat in de finale van Humo's Rock Rally 2024.

2023 was een onvergetelijk jaar voor ISE, nog maar net gestart als singer-songwriter. Naast de geweldige speelkansen die ze kreeg op festivalpodia van Pukkelpop (BE), Sziget (HU) en Bospop (NL), sleepte ze prijzen in de wacht tijdens de gerenommeerde muziekwedstrijden Sound Track en Imagine Music Experience. 2024 werd alvast stevig afgetrapt als winnaar van DE NIEUWE LICHTING van Studio Brussel. ISE herken je onmiddellijk aan haar karaktervolle, rauwe stem. Beïnvloed door haar idolen uit de jaren ‘90 en enkel gewapend met haar gitaar creëert ze een unieke live sound. Puur en authentiek, what you see is what you get. Op Werchter én Melkrock deze zomer!

PRUILLIP is een nieuwe Belgische sludgeband opgericht door Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Takh & Naga Ghost) op drums en zang en Louis Evrard (Bert Dockx Band, Grid Ravage, Ottla) op gitaar. Hun muziek kan het best omschreven worden als 'meeslepend', 'hypnotiserend' en 'hard'. Voor fans van EARTH, Chelsea Wolfe, Ronker, True Widow, 30,000 Monkies, ...

Na een periode bij Willy is radiopresentatrice Sofie Engelen opnieuw beland bij Studio Brussel waar ze aan de slag is voor de digitale zender De Tijdloze. Voor de vierde keer neemt ze de presentatie van Melkrock Tielt voor haar rekening.

The Hickey Underworld won Humo's Rock Rally 2006, bracht drie albums uit en deelde een oplawaai uit met de single 'Future Words'. De band maakte vorig jaar een comeback met de originele line-up en ontbreekt ook komende zomer niet op de festivalpodia.

Psychonaut was in 2020 de hoogste nieuwkomer in 'De Zwaarste Lijst' op Studio Brussel. ‘Violate Consensus Reality’, het meest recente album van de Mechelse band, bevestigde in 2022 met verve de status van de groep. Psychonaut is met een emotionele en melodieuze mix van stoner, hardrock en sludge-metal een boegbeeld van de Belgische muziek aan het worden. Een kopstoot tussen de nieren.

25ste editie Melkrock
Zondag 11 augustus - 14u
Recreatiedomein Watewy, Hondstraat 100, Tielt
Early Bird tickets sold out!
Tickets: VVK: €30 / add: €35 / jongerentarief -21 jaar: €30 add
www.melkrock.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over