De Night of the Proms Summer Edition 2021 doorstond eerst een fikse regenbui bij aanvang afgelopen vrijdag, vooraleer voluit te gaan met een sterke affiche. Het publiek kon rekenen op een Proms regenjasje én muzikale verrassingen. Ozark Henry die achteraan vanuit het publiek oprees en een duet aanging met The Starlings. (I’m your Sacrifice) en het innemende ‘Shallow’ door Silvy De Bie en John Miles.

Gabor Vosteen, deed zijn naam ‘fluitman’ alle eer aan en wist het publiek te entertainen met zo’n 5 blokfluiten die hij in doedelzakformatie wist te bespelen. Ozark Henry speelde een thuismatch en kwam van net achter de hoek. Hij stelde het publiek gerust met de nodige droge humor: “Geen paniek als je me niet kent, ik ken jullie ook niet!” Bij ‘Sweet Instigator’ breekt de zon doorheen de wolken boven de kerk van Koksijde.

De Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche kwam regelmatig in the picture, want zij werd met een frontview in beeld gebracht, Bart Peeters lauwerde de mooie sling van haar zwarte galajurk en droomde van een Weense wals met haar. (“An der Schönen blauen Donau”)

Stan Van Samang kon ook terugvallen op zijn roots betreft Koksijde, ooit nog als Serge Helsen co-piloot in de serie en film Windkracht 10 (2006). Hij zong de sterren van de hemel met ‘Scars’, ‘Goeiemorgen Goeiedag’ en ‘Een ster’. Het Antwerp Philharmonic Orchestra bracht hulde aan de voormalige serie met de symphonische tune van Windkracht 10. De Seaking vloog in gedachten nog één keer over of is het nu de NH90 Caiman?

Bart Peeters ruilde de presentatiemicro even in voor eigen werk en zette het koor Fine Fleur vooraan de stage voor het intense ‘Liefde is Alles’. Gabor Vosteen warmde het publiek op met de la-la-la’s van het smurfenlied, en dan was het tijd voor het grote dance feestje met Sylver en The Gibson Brothers. “Je mag nu volledig uit je dak gaan, dat is hier een tof feestje!”, aldus Bart Peeters.

Geen Night of the Proms zonder ‘Music’ van John Miles, die samen met zijn zoon de gitaarpartijen op zich nam. Een family event, on stage kan het ook! Presentator Bart Peeters sloot af met een mooie boodschap, ‘Wat de wereld nodig heeft is liefde en geluk’ en dat wisten de Beatles ook al. De Proms artiesten rondden de geslaagde Proms avond af met ‘All you need is love’.

De stad Koksijde en de Night of the Proms/PSE Belgium konden met een efficiënte en coronaproof organisatie terugblikken op een vlekkeloze avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Night of the Proms Summer Edition
Locatie: 
Koksijde

Reservatie:

Meer over