Nu al ontvangt deze film lovende kritieken en vanaf 4 december kun je Captain Phillips bewonderen in de zalen. Tom Hanks schittert als Captain Phillips in de gelijknamige thriller. De film vertelt het verhaal van de beruchte kaping van de Maersk Alabama in 2009 en gaat vooral in op de machtstrijd tussen kapitein Richard Phillips en de piratenleider Muse.

Benieuwd hoe Tom Hanks de film heeft ervaren? In de nieuwe featurette vertelt hij in een uitgebreide soundbite over de benauwde eerste ontmoeting met de piratencast, het filmen op de onstuimige locatie van de oceaan en de regisseur Paul Greengrass. Captain Phillips draait vanaf 4 december in de Belgische zalen.

In Captain Phillips brengt regisseur Paul Greengrass het waargebeurde verhaal van de kaping van het Amerikaanse container schip Maersk Alabama  door Somalische piraten naar het grote scherm. Door de lens van Greengrass ontluiken zich simultaan een spannende thriller en een portret van de huidige effecten van de globalisatie.  De film speelt zich af voor de kust van Somalië en focust op de relatie tussen de kapitien  Richard Phillips (Oscar winnaar Tom Hanks) en zijn Somalische tegenhanger, Muse (Barkhad Abdi) die beide de menselijke tol zullen betalen voor economische krachten die ze niet controleren.

De film is gebaseerd op een boek, A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and dangerous Days at Sea, by Richard Phillips with Stephan Talty.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: