Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens worden Eva en Juan Perón

Dit najaar presenteert Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie van 'Evita'. De hoofdrollen in deze legendarische musical over de al even onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón, worden vertolkt door niemand minder dan musicalsterren Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens. Een absoluut droomkoppel, 'musical royalty' zelfs, waarmee regisseur Stany Crets menig musicalliefhebber nu al doet watertanden. De première van 'Evita' vindt plaats op 30 september 2016 in Capitole Gent. Tickets, info & overige speeldata: www.musichall.be

In het najaar van 2016 stelt Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie voor van de legendarische musical ‘Evita’. De poprockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice over de onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón, wordt onder handen genomen door regisseur Stany Crets, die hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Laurent Flament (bekend van oa 'So You Think You Can Dance') zal de choreografie voor z'n rekening nemen, meteen het debuut in de musicalwereld voor deze gerenommeerde choreograaf.

De titelrol wordt vertolkt door niemand minder dan Ann Van den Broeck. Zij kan daarmee alweer een iconische rol aan haar cv toevoegen, waar onder meer al Marie-Antoinette, Prinses Fiona (‘Shrek’), Lady of the Lake (‘Spamalot’), Elisabeth, Belle (‘Beauty and the Beast’) en Edith Piaf (‘Edith en Simone’) op prijken.

Juan Perón wordt vertolkt door Hans Peter Janssens, een onvervalste musicalster in binnen- en buitenland. Na zijn musicaldebuut als Padre in ‘De Man van La Mancha’, speelde hij in Scheveningen zowel Raoul als het Spook in ‘The Phantom of the Opera’. Hij vertolkte Jekyll en Hyde, was opnieuw het Spook in Antwerpen en speelde Jean Valjean in ‘Les Misérables’, zowel in Antwerpen als in de Londense West End. In Londen speelde hij trouwens ook een tijdlang Valjeans aartsvijand Javert. Andere opmerkelijke musicalrollen van Hans Peter zijn Graaf Von Krolock (‘Dans der Vampieren’), Korchak (‘Tarzan’), Simon Doucet (‘Lelies’) en Dracula.

Met Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens in de hoofdrollen van zijn 'Evita', kan regisseur Stany Crets dus uitpakken met een absoluut droomkoppel, 'musical royalty' die menig musicalliefhebber nu al doet watertanden!

Over ‘Evita’

De poprockopera zag het levenslicht in 1976 als dubbel-lp, met Julie Covington als Evita, Colm Wilkinson als Che en Paul Jones als Juan Perón. In 1978 ging de voorstelling in Londen in wereldpremière, een jaar later gevolgd door de Broadway-versie. Sindsdien is de musical wereldwijd niet meer van de affiche verdwenen. In 1996 werd ‘Evita’ door Alan Parker verfilmd met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen.

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice beschrijven de rise and fall van Eva Perón (1919-1952), een vrouw met een tomeloze ambitie die het van arm meisje schopt tot radioster en actrice, en uiteindelijk de vrouw wordt van de Argentijnse dictator Juan Perón. De bevolking draagt haar op handen, maar ze is eerzuchtig en manipulatief. Samen met Juan is zij ook het gezicht van een brutaal regime dat elke oppositie verplettert. Ze sterft al op haar 33e aan de gevolgen van kanker, wat nog meer bijdraagt tot de mythe ‘Evita’, die tot op vandaag springlevend blijft.

Praktisch

29 en 30 (première) september + 1 en 2 oktober 2016 - Capitole Gent

28, 29 en 30 oktober + 1 november - Stadsschouwburg Antwerpen

Tickets & info: www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: