Reeds 70.000 tickets zijn de deur uit

Recent stelde Studio 100 de nieuwe versie van de succesmusical Daens voor die in 2020 opnieuw te zien zal zijn. Het Vlaamse publiek reageert alvast zo enthousiast dat de eerste verlenging van de musical, meer dan 8 maanden voor de première, een feit is. Reeds meer dan 70.000 mensen gaven Studio 100 het vertrouwen voor de spectaculaire 2.0-versie van deze musical.
Daens zal vanaf 22 februari afwisselend met spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Gert Verhulst: "De musical Daens wordt niet zomaar een herneming. We hebben de ambitie om van deze productie een spectaculaire Daens 2.0 te maken. Ik ben dan ook bijzonder fier en dankbaar dat we vandaag kunnen aankondigen dat we deze productie gaan verlengen wegens de grote vraag naar tickets."

sterrencast
De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Daens 2.0
Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical waarbij er elke voorstelling meer dan 80 mensen op het podium zullen staan. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

verhaal
De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.

Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

Daens zal vanaf 22 februari afwisselend met spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over