Voormalige voetballers over succes en vergankelijkheid - in de tweede reeks van De kleedkamer

In de tweede reeks van De kleedkamer gaat Sporza-journalist Ruben Van Gucht opnieuw op zoek naar verhalen van ex-voetballers die ooit samen schitterden in een topjaar van een legendarisch Belgisch voetbalteam: Club Brugge (1992), KSC Lokeren (1981), Standard Luik (1993), SK Lierse (1997), FC Antwerp (1993) en RSC Anderlecht (2001). Unieke documentaires vol onvergetelijke sportieve herinneringen, maar ook aangrijpende human interest.

In elke aflevering keert Ruben met vier voetballers terug naar de kleedkamer van de club waar ze destijds furore maakten, of een andere locatie die een bepalende rol speelde in het succes van toen. De kleedkamergesprekken worden aangevuld met portretreportages van twee andere ploegmaats. Hoe is het de voetbalhelden sindsdien vergaan?

Dat vraagt Ruben aan iconen als Arie Haan en Marc Wilmots (Standard), Franky Van der Elst en Daniel Amokachi (Club Brugge), Preben Larsen en Arnor Gudjohnson (Lokeren), Tomasz Radzinski en Jan Koller (Anderlecht), Eric Gerets en Bob Peeters (Lierse), Walter Meeuws en Hans Peter Lehnhoff (Antwerp) maar ook aan vaak vergeten voetballers als Didier Segers (Antwerp), Dirk Huysmans (Lierse) en Henk Vos (Standard).

Ruben sprokkelde zijn verhalen niet alleen in de kleedkamers van die illustere clubs, maar trok ook naar Istanboel, IJsland, Polen, Noorwegen, Leverkusen, Monaco en andere plaatsen waar de iconen van toen een nieuwe stek hebben gevonden. Hij ging ook op café en daalde zelfs af in een koolmijn. Altijd op zoek naar roemrijke herinneringen én authentieke getuigenissen over het leven na het voetbal.

Zes weken lang, vanaf maandag 20 februari om 21.15 u. op Canvas, canvas.be en vrtnu.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: