Voor het eerst in zijn carrière bereidt Udo een theatertour voor. De allround zanger zet met ‘Grootmeesters’ een nieuwe stap in zijn carrière. Udo wil zich dan ook meer richten op het theatercircuit. In ‘Grootmeesters’ fungeert het repertoire van een binnen- of buitenlandse grootmeester als rode draad, waarna het publiek wordt meegevoerd op een muzikale reis langsheen evergreens en verborgen parels van diverse grootmeesters uit Vlaanderen en ver daarbuiten.

Voor zijn eerste Grootmeesters tournee spitst Udo zich toe op het oeuvre van Will Tura, de bijna 75-jarige keizer van het Vlaamse lied, die als eerste Udo’s talent opmerkte. Udo: “Voor mij is Will Tura als mens en als artiest de absolute top. Ik heb Will altijd graag gehad en de weg die hij heeft afgelegd is fenomenaal. Alleen al het aantal liedjes dat hij uitbracht, daar zitten echt wereldnummers tussen! Voor mij is deze eerste ‘Grootmeesters' een ode aan de man die mij aanspoorde om muziek te maken en met wiens nummer Ik Mis Je Zo ik het EEN-programma 'Zo Is Er Maar Eén' won. Ik kan Will niet genoeg bedanken voor zijn invloed op mijn carrière.”

In 'Grootmeesters: Udo Zingt Koning Tuur’ laveert de zanger langsheen het repertoire van zijn grote voorbeeld en maakt hij logische overgangen naar artiesten en Vlaamse tijdgenoten zoals Louis Neefs, Ann Christy en Johny White. Nummers van buitenlandse artiesten komen evenzeer aan bod. Zo stak Tura zijn bewondering voor Gilbert Bécaud nooit onder stoelen of banken en zong hij ter nagedachtenis van zijn broer Staf het emotionele 'Alleen Gaan’, een Nederlandstalige versie van Frank Sinatra’s klassieker ‘My Way’.

Voor Udo is deze eerste ‘Grootmeesters’ slechts een begin. “Een programma opstellen voor culturele centra is een ware verrijking. Ik heb ondertussen de smaak te pakken en kijk al uit naar nieuwe ontdekkingsreizen langs oeuvres van andere grootheden zoals bijvoorbeeld Sinatra. Maar dat is vooralsnog toekomstmuziek,” aldus de gemotiveerde zanger.

'Grootmeesters : Udo Zingt Koning Tuur’: Speeldata

  • 10/01 : CC ’t Schaliken in Herentals
  • 23/01 : GC Ter Kommen in Hoeselt
  • 28/01 : GC De Leest in Izegem
  • 30/01 : CC Den Blank in Overijse
  • 24/02 : CC De Mol in Lier
  • 26/02 : CC Knokke-Heist in Knokke-Heist
  • 21/04 : CC Het Bolwerk in Vilvoorde
  • 24/04 : Wielingencentrum in De Haan
  • 30/04 : GC De Corren in Steenokkerzeel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over