DadaWaves is de semi-psychedelische pop band van singer/songwriter Jasper Stockmans. De afgelopen jaren zette de groep zich op de kaart met o.m. de radio hit “Wise Old Owl”. In afwachting van hun nieuwe album dat in februari 2019 zal verschijnen bij Starman Records, is er nu alvast de nieuwe single “All The People’s Faces”, een intrigerende track, een mantra bijna, die mens en technologie op de korrel neemt.

De muzikale carrière van Jasper begon met de melodieuze punkband Oversized, waarmee hij onder andere de muziekwedstrijd Rockvonk won en twee platen maakte. Later schuimde hij de Vlaamse podia af met zijn solo-project The Nursery Rhyme, maar de drang om opnieuw een band op te richten bleef altijd aanwezig.

Zo ontstond DadaWaves uit een soort van ‘home-recording’ existentiële bezigheidstherapie, geïnspireerd door grootmeesters van de barok-pop, zoals The Kinks, The Beatles, The Zombies en The Beach Boys. In 2014/2015 begon Jasper met de live-band op te treden en te werken aan een eerste plaat met producer Jeroen Swinnen (Novastar, Daan) Op dit album dat op 20 Mei 2016 het daglicht zag , laat DadaWaves zich inspireren door de overbodigheid van de mensheid, in een muzikale mengvorm van euforie en tristesse. De plaat werd uitstekend ontvangen door de pers en

single “Wise Old Owl” kon rekenen op niet minder dan 13 weken hoge rotatie in de playlist van Radio 1 en werd verkozen tot album van de week op Radio 2. Tevens verklaarde Marc Ysaye van Classic 21 zich fan van de band. Dadawaves tourde vervolgens met de Britse new wave legendes Echo and the Bunnymen en werkt momenteel aan een tweede album dat zal verschijnen in Februari 2019, voorafgegaan door een single begin oktober 2018..

Met z’n karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën, in schril contrast met de satirische lyrics, is DadaWaves een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige en psychedelische popmuziek!

Jasper Stockmans: lead vocals, electric guitar, keys. Beatrijs De Klerck: violin, backing vocals, keys.Xander Stockmans: drums. Roel Brems: bass guitar, synth bass. Tom Poppe: acoustic guitar, trumpet

  • Vooral de onaardse arrangementen en de satirische teksten verlenen deze plaat een aura van magisch realisme, resulterend in een album zoals dat nog zelden wordt gemaakt, eentje dat twijfelt tussen kinderlijk enthousiasme en volwassen tristesse. Een feestelijk debuut is waar wij even goedgeluimd van worden als van ‘Pet Sounds’.” (DaMusic)
  • Rijk gearrangeerde psychedelische popsongs met een barok kantje. Melodieën weggelopen uit het oeuvre van Air, XTC of The Zombies. DadaWaves loodst al het goede van de jaren zestig euforisch het heden binnen. Dat ze nog gemaakt worden, deze albums ! (OOR)
  • Glanzend van buiten, tegendraads van binnen **** (Cutting Edge)
  • De Marble Sounds of Isbells van de toekomst (Rootstime)
  • Weer een uitstekende Belgische band is opgestaan (Demofarm)
  • Intelligente songs met een zekere dandyeske sexyness en een zwierige, melancholische twist (Rif Raf)
  • Met de herfst in de aantocht kunnen liefhebbers van zonnige en tegelijk mysterieuze, meerlagige pop nog snel dit album van DadaWaves in huis halen om de donkere dagen door te komen. (Rockportaal.NL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over