'Wrong Side Of The Road', de nieuwe single van de Gentse Americana band A Murder In Mississippi, leidt verder de pre-order campagne in van een nieuw album dat in het najaar wordt verwacht.

“Lord if there’s a heaven, would you still let me in? I’m stuck here on the Wrong Side of the Road again”. Het gras is altijd groener aan de overkant, of zo lijkt het toch. 'Wrong Side of the Road' is een country-nummer over hoogmoed. Eenzaam en vervreemd in een bekrompen dorp van de oude stempel, tracht een jongeman elders geluk en erkenning te vinden. Totdat hij tot het inzicht komt dat ook buiten zijn dorp niemand hem eigenlijk moet, om dan weer terug te grijpen naar zelfmedelijden, whisky en sigaretten. Of het nummer autobiografisch is, dat laat A MURDER IN MISSISSIPPI graag in het midden, maar het hoge feel-good gehalte is alvast catchy genoeg om de doorsnee Lindy Hopper aan het dansen te zetten!

A Murder in Mississippi speelt een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs een scheut Irish melodies. De bandleden delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken, en creëren zo een eigen stijl. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën. Na hun debuut uit 2018 kondigt de band met de nieuwe single ‘Wrong Side Of The Road' de release aan van een tweede full album dit najaar. De plaat is nu al te bestellen via pre-order.

"A Murder In Mississippi heeft met Leander Vandereecken een opmerkelijke zanger en de samenzang met de dames in de band klinkt geweldig." daMusic

Videoclip 'Forever And A Day'

Live:

  • 24 oktober, La Petite Fabriek, Doornik
  • 27 oktober, CC de Leest, Izegem

Album release show: 11 december, Scala, Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: