Folkband Town of Saints brengt nieuwe single ‘Up In Smoke’ uit. Het is de eerste single van een nieuw album, waarover snel meer. De single is nu overal beschikbaar en de band kondigt meteen ook een Nederlandse tour aan voor het einde van het jaar, waarvoor tickets nu te koop zijn.

Na het uitkomen van ‘No Place Like This’, het laatste album van Town of Saints, was er een jaar vol tours en festivals. Hierna volgde een lange periode van bezinning waarin er bijna werd besloten om te stoppen. Dit plan veranderde toen Harmen en Heta opeens weer een aantal akoestische shows speelden als duo en met de band. Helemaal terug naar het begin, met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk bereiken. Daarna was er weer inspiratie voor nieuwe muziek, met ‘Up In Smoke’ als eerste voorproefje van wat eraan komt.

Harmen over de nieuwe single: “‘Up In Smoke’ is een nogal donkere overpeinzing die de totale nutteloosheid van ons bestaan op niet al te subtiele wijze beschrijft, een lallende kroegzang onder aanvoering van een raspessimist, het lijflied van de eeuwige doemdenker… Één manier om om te gaan met het “einde van de wereld” is alles te laten vallen, het op een zuipen te zetten en niet meer achterom te kijken. Dit alles is uiteraard geheel overtrokken en niet te serieus bedoeld. Alhoewel…”

‘Up In Smoke’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Apple Music en Bandcamp. Volgende week vrijdag wordt de video voor ‘Up In Smoke’ uitgebracht. Town of Saints kondigt ook een clubtour aan.

Ze spelen komend najaar op de volgende plekken:

  • 24/11 De Amer, Amen
  • 25/11 TivoliVredenburg, Utrecht
  • 30/11 Merleyn, Nijmegen
  • 07/12 V11, Rotterdam
  • 08/12 Cinetol, Amsterdam
  • 09/12 Hedon, Zwolle
  • 14/12 Vera, Groningen

Tickets nu te koop via www.snowstar.nl/shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over