Vandaag is er een nieuwe Franstalige single verschenen van Tess Merlot. De Haagse zangeres schreef Une passante tien jaar geleden, waarna het in een la belandde. Afgestoft en opgenomen met band én een strijkkwartet ziet het nummer nu alsnog het levenslicht. Op 25 november brengt ze het samen met het Residentie Orkest in poppodium PAARD ten gehore.

Tess vertelt: "Ik schreef Une passante ruim tien jaar geleden, waarna het in een la belandde. Het beschrijft een plotseling opkomende verliefdheid voor iemand die onbereikbaar is. Het was nooit mijn intentie om er ooit nog iets mee te doen, totdat mijn pianist, tevens arrangeur en co-componist Guillaume Marcenac me vroeg of ik nog eigen schrijfsels had. Een beetje gegeneerd liet ik hem dit nummer luisteren en hij was direct enorm enthousiast. Samen hebben we de compositie iets aangepast en er een strijkarrangement voor geschreven. Nu is het een van mijn favoriete liedjes. Het is een wals en dankzij de strijkpartijen klinkt het een beetje Disneyesk. En laat ik nu een groot Disney-liefhebber zijn."

Het nummer werd opgenomen in Studio Groenland in Hilversum, samen met Tess’ vaste band bestaande uit gitarist Leon Sibum, accordeonist Lars Visscher, drummer Michiel Buijsse, bassist Boris Egberts en Guillaume Marcenac op piano. Op de single is tevens een strijkkwartet te horen bestaande uit violisten Jenneke Tesselaar, Robert Baba en Ian de Jong (o.a. Metropole Orkest) en cellist Arno van der Vuurst (o.a. Matangi Quartet).

Over Tess Merlot

Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis "de Franse zomerhit van het jaar" werd genoemd. In 2020 tourde ze langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In 2021 verscheen haar debuutalbum Laissez-moi en was ze te gast bij televisieprogramma’s als Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M. Op 25 november 2023 speelt Tess Merlot met het Residentie Orkest in de grote zaal van het Haagse poppodium PAARD. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over