Bomvol Sint Baafs voor release ‘Castles in the Sand’

Noa Neal is helemaal terug en stelde gisteren haar nieuwe langverwachte single Castles in the Sand voor op de Gentse Feesten. De luchtige zelfgeschreven zomerballad sleept je meteen mee op de golven van de zee, maar vergis je niet, als je even dieper in het zand graaft hoor je dat Noa haar publiek wel heel dichtbij laat komen, haar hart openstelt en hen stilletjes toevertrouwt waar ze het afgelopen jaar mee geworsteld heeft, het verwerkingsproces na haar breuk met Frank Molnar.

Castles in the Sand is een speciaal nummer geworden voor mij persoonlijk”, getuigt Noa, die druk aan het werk is achter de schermen. “Het is het herkenbare verhaal van angst om liefde terug volledig toe te laten of de angst om haar juist kwijt te raken. Het willen wegrennen van deze oude pijn maar tegelijkertijd een immense boost van fijne energie die uiteindelijk de angst moet overwinnen. ‘So come to me before I go’ is zo een passage in de tekst”, licht ze toe. “Castles in the Sand werd mijn eigen autobiografische vluchtroute en ik denk dat velen dit gevoel wel zullen herkennen.”

Wie Noa Neal op Instagram volgt, heeft in ieder geval al kunnen zien, dat ze voor de bijhorende videoclip richting de States trok, om opnieuw samen met werken met haar ex, producer Frank Molnar. “Bij de single hoort een speelse liefdevolle clip die je doet zweven op een roze wolk en waar de vlinders door je lijf gieren. Met het opnieuw samenwerken, zou ik een voorbeeld willen zijn naar anderen om aan te tonen dat vriendschap na een breuk niet enkel in sprookjes bestaat” vertelt de immer vrolijke en positieve Noa.

Castles in the Sand is de eerste van een reeks nieuw geschreven songs waar Noa het afgelopen jaar hard aan gewerkt heeft en is de voorloper van haar nieuw te verwachten album

Noa schreef Castles in the Sand samen met Kirsten Michel en producer Arie Storm gekend van Do en Emma Bale en verschijnt op 19 juli.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over