Acteur en artistiek leider Wim Opbrouck (Gent) en Servé Hermans (Maastricht) zijn het afgelopen jaar samen op tournee geweest. Tijdens hun vele omzwervingen deelden ze elkaars liefde voor het betere Nederlandstalige lied en hun bewondering voor Bram Vermeulen in het bijzonder. Die bewondering leidt vandaag tot het uitbrengen van een lied van Vermeulen. Een doodgewone jongen. Het is deze maand 10 jaar geleden dat Bram Vermeulen overleed. Dit duet is bovenal een eerbetoon aan hem.

Het nummer komt uit op het label HKM van Hans Kusters en is nu te downoaden via I Tunes. De single is een voorloper op het eerste Full Album van ‘HET ZUIdEN’, dat dit najaar uitkomt en de titel krijgt "Waar het vlakke land gaat plooien".

Servé Hermans:

Op het album staat voornamelijk eigen werk op, maar ook deze cover - samen met Wim - van Bram Vermeulen. Het is inmiddels 10 Jaar geleden dat Vermeulen stierf. Om precies te zijn op 4 September 2004. Dat is de kapstok om dit nummer als hommage nu uit te brengen. Alhoewel Vermeulen uiteraard gekend is in Nederland en Belgie acht ik hem één van de beste songschrijvers van de lage landen. Veel mensen associeren Vermeulen met kleinkunst en cabaret (zeker in Nederland), daarom staken we zijn "Een doodgewone jongen" in een iets gespierder pop/rock jasje.

Over de samenwerking met Wim:

"Dat deze eerste single er één is samen met "BROEDER" Wim Opbrouck is een cadeau. Ik ben evenals Wim altijd diep onder de indruk geweest van zowel de muzikant als de mens Bram Vermeulen. In het nummer "Een doodgewone jongen" zie ik een jonge versie van mezelf terug. Als kind had ik zelf altijd veel moeite met realiteit en fictie te scheiden en werdt ik ook regelmatig opgejaagd door vijanden die er in werkelijkheid niet waren net zoals de figuur die Vermeulen opvoert in dit nummer"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over