Gabriel Rios brengt deze week Swing Low uit als nieuwe single van zijn recent verschenen album This Marauder's Midnight. Dat album haalde eind september meteen de nummer 1 van onze nationale ultratop album hitlijst. Op vrijdag 24 oktober stelt Gabriel Rios het album voor aan het publiek in het Koninklijk Circus in Brussel. Op zaterdag 22 november doet hij hetzelfde in Rotterdam op het Songbird festival.

Momenteel vertoeft Gabriel Rios in Frankrijk waar hij het voorprogramma verzorgt van die andere grote Belg, Stromae. Er zijn maar liefst 11 data waarop Gabriel Rios het voorprogramma van Stromae verzorgt. Een opmerkelijke combinatie, maar wel één die afgelopen zomer op enkele festivals al heeft aangetoond dat ze werkt!

  • 17/10- Angers- Arena Loire
  • 18/10-Le Mans- Antares
  • 28/10- Le Havre les docks Oceanes
  • 29/10-Rouen-Zenith
  • 31/10-Clermont Ferrand-Zenith
  • 01/11-Lyon Hall Tony Garnier
  • 02/11-Saint Etienne-Zenith
  • 12/11-Douai-Salle Gayant

Het album This Marauder’s Midnight is prachtig uitgegeven met een harde cover en een bonus CD met live versies van alle nummers. Ook bevat de dubbel-CD een heus kortverhaal van de hand van Gabriel Rios en Keith Godfrey, geïllustreerd door kunstenaar Tinus Vermeersch. This Marauder’s Midnight is nu verkrijbaar in alle winkels en ook op iTunes, Spotify en Deezer.

Je kan gerust stellen dat 2014 het jaar van de grote terugkeer van Gabriel Rios is! In oktober 2013 haalde hij het zich in zijn hoofd om elke derde maandag van de maand een nieuwe single uit te brengen. Bedoeling was om al deze nummers uiteindelijk te bundelen en exact één jaar later op het album ‘This Marauder’s Midnight’ uit te brengen. En hij heeft zich aan zijn woord gehouden! Iedere maand vuurde hij nieuw werk op ons af. Singles als “Madstone”, “Apprentice”, “Police Sounds” en het fantastische “Gold”, het eerste nummer dat hij aan het grote publiek presenteerde, passeerden de revue. Nummers van een kristalheldere schoonheid en een ontwapenende eenvoud.

Gabriel Rios begon aan zijn ongelooflijk parcours in 1998 dankzij Humo’s Rock Rally, maar vooral ook dankzij de ontmoeting met Jo Bogaert (Technotronic), met wie hij in 2004 ‘Ghostboy’ verwezenlijkte. De single “Broad Daylight” uit dat album kende een immens succes tot ver buiten onze landsgrenzen. Als getalenteerd performer, chic en sexy, weet hij zijn publiek ook on stage te verleiden, met een unieke mix van swing, rock en funk. De zanger haalt verschillende Belgische en internationale prijzen binnen. In 2007 komt zijn tweede langspeler ‘Angelhead’ op de markt, die wekenlang de top van de charts weet in te palmen.

Uigegroeid tot ware popster zet Gabriel zijn koers verder, soms solo en soms in samenwerking met artiesten als Jef Neve en Kobe Proesmans, maar altijd als een meer intimistische en meer muzikale artiest. De voorbije drie jaar heeft Gabriel Rios zich gevestigd in New York om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuw meesterwerk – en wat voor één! – dat vandaag het licht ziet.

Na een uitverkocht AB-concert in maart en in de nasleep van een succesvolle Belgische zaal- en festivaltournee (30 data), komt Gabriel Rios op 24 oktober met ‘This Marauder’s Midnight’ naar het Koninklijk Circus in Brussel. Een album en een concert om naar uit te kijken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over