Debuut single “Wise Old Owl” van DadaWaves kon op heel wat bijval rekenen van Radio 1 en Radio 2 en ook de geschreven pers vond dat band met hun eerste album onder arm (productie Jeroen Swinnen, zie ook Daan, Novastar …) een zeer fijne aanwinst.

Nu is er dus “Dans vôtre Absurdité”, subtiele beats en een ironische song om gezellig bij te nazomeren, over de steun en troost die we enkel bij elkaar vinden in tijden die steeds absurder worden:
“In een mengeling van Engels en Frans bezingen zanger Jasper Stockmans en backing vocaliste Beatrijs De Klerck de onzin van de mensheid en declameren ze tegelijkertijd enkele universele waarheden.” (daMusic)

De volgende show van de groep staat gepland op 5 oktober in Gent: http://cafevideo.be/kalender/10/2016/

DadaWaves

DadaWaves is een semi-psychedelische pop band opgericht door singer/songwriter Jasper Stockmans.

De muzikale carrière van Jasper begon met de melodieuze punkband Oversized, waarmee hij onder andere de muziekwedstrijd Rockvonk won en twee platen maakte. Later schuimde hij de Vlaamse podia af met zijn solo-project The Nursery Rhyme, maar de drang om opnieuw een band op te richten bleef altijd aanwezig.

Zo ontstond DadaWaves uit een soort van ‘home-recording’ existentiële bezigheidstherapie, geïnspireerd door grootmeesters van de barok-pop, zoals The Kinks, The Beatles, The Zombies en The Beach Boys. In 2014/2015 begon Jasper met de live-band op te treden en te werken aan een eerste plaat met producer Jeroen Swinnen (Novastar, Daan) Op dit album, laat DadaWaves zich inspireren door de overbodigheid van de mensheid, in een muzikale mengvorm van euforie en tristesse.

Met z’n karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën, die afsteken tegen satirische lyrics, is DadaWaves een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige en psychedelische popmuziek!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over