Aafke Romeijn is een Nederlandse muzikante, schrijfster en journaliste. In Vlaanderen scoorde ze al behoorlijk met o.m. de singles “Alles Went” (met rapper Sef) op Studio Brussel en met “Zal ik Dan” (met Tom Pintens) dat lang in de playlist van Radio 1 mocht vertoeven.

Na haar Engelstalig debuut “Stelle Must Die” uit 2012 volgde twee sterke Nederlandstalige electro albums : “CHIN.IND.SPEC.REST” uit 2014 en “Je doet Je best maar (2016).

Vorig jaar verscheen bij De Arbeiderspers haar zeer goed onthaalde debuut roman “Concept M”. In September verschijnt ook in België de album soundtrack van het boek: “M”,

waarop Aafke Romeijn een rondleiding geeft in liedjes en composities in de wereld waarin haar debuutroman “Concept M” speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. “M” waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga.

Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop. Na een debuut als singersongwriter en twee electropopalbums kiest ze ervoor om op M al haar liefdes samen te laten komen. Dat levert een wonderlijk landschap op met samples van obscure soul- en jazzplaten, modernistische dichters en Sonic Youth, die moeiteloos samenvloeien met grootse strijkers- en blazersarrangementen waarop Romeijn met haar kenmerkende stemgeluid zingt over de lotgevallen van de personages uit haar sciencefictionroman Concept M.

Voor eerste single “Ameland” werkte Romeijn samen met Spinvis, én met haar ouders, zusje en man. "Ik heb voor het eerst alles zelf kunnen maken en bepalen: van de beats tot de strijkarrangementen tot de eindproductie. Doordat ik totale controle had over het eindproduct is dit album mijn persoonlijkste werk tot dusver geworden. Ik heb al mijn liefdes kunnen combineren: mijn klassieke achtergrond, melancholische karakter en liefde voor samples. M is qua productie mijn grootste werk, maar ligt het dichtst bij mijn hart. Ameland was meteen een dierbaar nummer waarvoor ik mocht samenwerken met één van mijn grote muzikale helden: Spinvis. Terwijl ik het nummer schreef, hoorde ik direct zijn stem in mijn hoofd. Ik liet het hem horen en hij was meteen enthousiast. Dat hij nu te horen is op mijn album is de kers op de taart."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over