4 documentaires van 7 minuten per aflevering, inhoudelijk en vormelijk heel verscheiden, gemaakt door een al even bont gezelschap van regisseurs en met als rode draad de fascinatie van de makers voor hun onderwerp. Dat is 4 x 7 in een notendop, ook in de derde reeks die voortaan wordt uitgezonden zondagavond, vanaf 29 oktober om 22.00 u. op Canvas en vrtnu.be.

De makers van de documentaires zijn opnieuw een mix van bekende namen, zoals Frank Van Passel, Nathalie Basteyns, Phara de Aguirre; mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn, zoals Eva Küpper, Vana D’Alcantara en Dimitri Van Zeebroeck; en heel wat jong talent, zoals Ilona Dumoulin en Diego Nurse.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen toont Sofie Peeters in The Road to Motherhoodwaarom een bevalling niet altijd rozengeur en maneschijn is. In What Happened to You John?gaat Isabel Junius na waarom haar vroeger Ierse vriend John op het verkeerde pad is geraakt. Leander Verdievel portretteert in TAC een plaatselijke autopiloot die tot het uiterste gaat in de Tieltse autorally. En Ilona Dumoulin maakte met Brief aan mijn broer een heel persoonlijke documentaire over de zelfmoord van haar broer Floris.

4 x 7 is een initiatief van Canvas en productiehuis De Chinezen, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: