Met SLAG VAN DE MOLEN lanceert Muziekclub De Zwerver een reeks zomerconcerten die volledig corona-proof zullen beantwoorden aan de verzuchtingen van de live-muziekfan. In de schaduw van de Groenhagemolen (Groenhagestraat 21) zullen we vier weekends lang, 2 dagen per weekend, een fijne selectie jong talent presenteren.

Tickets en reservaties (voor de gratis concerten) kunnen enkel online besteld worden via onze website. Tickets kunnen ook gekocht worden voor bubbels van maximaal 10 personen. Het vermelde uur is het aanvangsuur. De deuren gaan telkens open één uur voor aanvang. De verkoop start vrijdag 26 juni om 12u.

25.07 | Jong Muziek: Aster, Pega, Frankie, Deathstar Macgyver (Gratis Showcase I.s.m. Taz)

Luminous Dash noemt DEATHSTAR MACGYVER de Belgische Andy Kaufman, wij houden het bij entertainer met Mac DeMarco allures. FRANKIE is volkomen absurde gemotoriseerde poppenband die een mix brengt van Tropical Noise en hyperkinetische oerkreten.

Elke plek waar singer-songwriter ASTER kwam, sloeg hij iedereen met verstomming met zijn talent en unieke persoonlijkheid. Hij werd in vele eindejaarslijstjes getipt als ‘niet te missen act’ voor 2020. De dino-postpunk van het triumviraat PEGA lonkt naar fijne geestesgenoten als The Slits en Lizzie Mercier Descloux: knettergek en zeer aanstekelijk.

Zo 26.07 | David Galle

DAVID GALLE is ondertussen 20 jaar actief als stand-up comedian. Hij won in 2009 de felbegeerde Comedy Casino Cup op canvas en was op TV onder andere te zien in het zondagavondprogramma ‘De Kazakkendraaiers’, en de successerie Bevergem, waar hij de rol speelde van Roste Thierry.

Hij heeft ondertussen een stevige live-reputatie opgebouwd en brengt scherpe persoonlijke verhalen over dagdagelijkse onderwerpen.

Vr 31.07 | Vito + Meskerem Mees

VITO brengt belgicana: een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile, maar dan in de discotheek na sluitingstijd. Straffe, fijngevoelige songs voor fans van Mac DeMarco, Kevin Morby en The War On Drugs.

Amper twintig is MESKEREM MEES, maar ze behoort nu al tot één van de grootste muzikale talenten van het land. Haar debuutsingle ‘Joe’ werd gebombardeerd tot Catch of the Day op Stubru en zelfs opgepikt door het toonaangevende Consequence of Sound.

Za 01.08 | Jong Muziek: Peenoise, Partners, Vanessa, Kids With Buns (Gratis Showcase I.s.m. Taz)

KIDS WITH BUNS brengen breekbare nummers die je, gedragen door de innemende, lichtgrauwe stem, bij de keel grijpen en je vervolgens laten verdwalen in hun pure, naar gitaar geurende, zielenroerselen. VANESSA is een soort dansbaar equivalent van een jazzcombo met invloeden uit funk, elektronica, hiphop, house, afrobeat en algemene beatmakelarij.

Sinds februari ligt debuutplaat ‘Forevergem’ in de rekken. Op het album zoekt PEENOISE de uithoeken van pop op, waar brommende synths, narcotische zanglijnen en krakende gitaarnoise het mooie weer maken.

PARTNERS staat voor een speelse en intuïtieve verkenning van een breed spectrum aan muziek gaande van blues en dub getinte industrial noise naar fuck off techno punk waarin ze gaandeweg hun eigen akoestische en visuele universum creëren.

Vr 07.08 | Kel Assouf + Schroothoop

KEL ASSOUF is de beste desertbluesband die België rijk is. Oprichter en spilfiguur Anana Harouna gaat sinds kort de uitdaging aan om zijn bezwerende woestijnklanken ook solo te brengen. Voer voor fans van Tinariwen, Imarhan, Tamikrest, Terakaft en andere gelijkgestemde zielen.

SCHROOTHOOP maakt hun muziek louter met zelfgemaakte, uit afval vervaardigde instrumenten. De worldjazz die daaruit voortkomt vermengen ze met Oosterse, Noord-Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse elementen.

Za 08.08 | Rhea

Een gezonde liefde voor snoeiharde riffs, potige maar compacte songs en het occasionele shot whiskey verbindt deze heren tot het collectief dat Rhea heet. Ze zijn het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek niet alleen relevant blijft anno 2020, maar ook innovatief en verbindend kan zijn.

Hun laatste worp ‘Lust For Blood’ werd ingeblikt in de Brighton Electric Studios waar ook Nick Cave, The Cure en soundgenoten Royal Blood de revue passeerden.

Vr 14.08 | Rumours + Chibi Ichigo

De band rond Hannah Vandenbussche, Jonas Boermans en Stefanie Mannaerts (Brutus) bracht net voor de Corona-uitbraak de EP ‘How Many Roses’ uit op het gloednieuwe Sentimental, het platenlabel van Fenne Kuppens en Kobe Lijnen van Whispering Sons. Hun elektropop is een mix van tropical vibes met triphop, low key techno en ambient.

Charlie magazine noemt CHIBI ICHIGO één van hun favoriete vrouwelijke hiphoppers en ook Chase is zot van haar nieuwe EP ‘Legenda’. Laat je omverblazen door denderende beats met mellow R&B vibes. Haar huidige single ‘Poka’ hoor je momenteel dagelijks op Studio Brussel.

Za 15.08 | Hi Hawaii + Brik Tu-tok

HI HAWAII is het Brusselse Fizzpopexplosion-duo van Jens Bouttery en Lennart Heyndels - vroeger ‘Geroezemoes’. De kern van Hi Hawaii draait om catchy popsongs en drum-bass-synth-sing-a-longs, met daaromheen een hoop aan ongebreidelde improvisatie en wilde solo’s.

De muziek van BRIK TU-TOK is rauw en catchy tegelijkertijd, met absurd-humoristische teksten vol nonsense op een bedje van huishoud prullaria en diverse tamtam. Live doen ze de wenkbrauwen fronsen met excentrieke kostuums en dada-choreografieën.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over