De winter mag dan wel langzaam maar zeker binnensluipen, op de kantoren van Dour Festival stijgt de temperatuur ten top. De bevestigingen blijven zich opstapelen en het belooft een érg mooie affiche te worden. Hieronder een lijst nieuwe namen die je niet onverschillig zullen laten.

Wil je hardcore? Echte hardcore? Habitué van het festival, Madball, zal de Cannibal Stage overnemen voor een waanzinnig show, zoals we van hen gewoon zijn. Sidilarsen, die maandag z'n album uitbrengt, zal een compleet nieuwe live-show brengen. Ook Fuck Buttons, het bejubelde Bristolse duo, zal ten dans spelen op de Cannibal Stage op wat een experimentale avond belooft te worden.

Uit Barcelona verwelkomen we twee genieën van de elektronische muziek, Pional en John Talabot, wiens minimalistische elektro z'n sporen zal nalaten. Machinedrum komt dit jaar in z'n eentje terug, na de onvergetelijke nacht die hij samen met Jimmy Edgard (als Jets) neerzette. De Engelsen Julio Bashmore en Shadow Child komen het festival onderdompelen in unieke house, recht uit Londen. De jonge, talentrijke Stwo voorziet ons van sensuele en dromerige elektro.

Drum'n'bass zal dit jaar erg prominent aanwezig zijn. Wilkinson wordt toegevoegd aan de affiche, net zoals DJ Hazard die ons nogmaals vereert met een bezoek. Zij delen de affiche met de multi-instrumentalist Igorrr, die ons zijn unieke, onvoorstelbare wereld komt voorstellen.

Vergis je niet, dit is slechts het begin. We hebben nog enkele mooie verrassingen in petto. Wordt vervolgd...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: