Dimitri’s nieuwe productie Nora+Aron speelt in het Districtshuis van Deurne. Een architecturale parel waarbij de twee identieke zijvleugels zorgen voor een unieke setting. De voorstelling is een palindroom in het diepst van haar gedachten.

Alles is een spiegel, de ruimte, Nora, Aron, de acteurs en het publiek. Zoals bij Maura verleidt meesterverteller Dimitri Leue de toeschouwers om mee af te dwalen in een verhaal tot het bodem raakt, en hen een spiegel voorhoudt.

Speelperiode van 5 augustus (première) tot 13 augustus.

Dimitri Leue

Dimitri Leue verbaasde vorige zomer vriend en vijand door zijn voorstelling ‘Maura’ in volle corona-epidemie te spelen in het Atheneum van Deurne. Op 7 dagen speelde de productie 49 keer. Een weergaloze stunt, een coronaveilige marathon die al snel overal als ‘best practice’ werd aangehaald.

Dat smaakt naar meer. Dimitri staat er voor bekend om de grenzen van vorm en inhoud af te tasten. Bovendien heeft hij al levenslang iets met architectuur, met Braem, met Deurne. Hij kan nergens beter spelen dan in het modernistische Deurne waar gebouwen zichzelf lijken te spiegelen. Theater, architectuur, erfgoed én dat alles zo veel mogelijk lawaai laten maken in een overheidsgebouw. Cultuur is terug en hoe!

Nora + Aron

Een liefdesverhaal eindigt zoals het begint. De onverwachte voorspelbaarheid van een aangekondigde verrassing. De toeschouwer weet dat iedere zin een boemerang is die terug geslingerd wordt in de ander zijn gezicht.

Op een gespiegelde locatie kleven het verleden en de toekomst tegen elkaar als een evenbeeld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: