Artiesten die nog voor hun officiële debuut al op de planken stonden van 's lands meest prestigieuze poptempels en festivals zijn op de vingers van een hand te tellen. Brihang (Boudy Verleye) is de uitzondering op de regel. Sinds hij begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim. De rapper oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen kon sluiten.

In welk hokje valt Brihang te plaatsen? Moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of als poëet? Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen wat niemand verwacht. Eén zaak staat echter vast: vandaag komt 'zolangmogelijk’ uit. Een hiphopplaat, jawel, maar dan een waarbij de grenzen van het genre constant afgetast, gekneed en verplaatst worden. 'zolangmogelijk’ maakt duidelijk dat Brihang een volstrekt eigenzinnige artiest is. Ook de twee uitverkochte release shows, waar de plaat live wordt voorgesteld, liggen in diezelfde lijn. Op 16 november stelde hij de plaat voor op de planken van de Minardschouwburg voor een zittend publiek, vanavond zal hij dezelfde show brengen in De Spil in Roeselare voor een staand publiek.

Het hoeft bijna niet meer gezegd te worden, maar de verwachtingen over zijn debuutalbum zijn hooggespannen, al hoeft dat niet te verbazen bij een van de meest opwindende artiesten van de nieuwe generatie.

'zolangmogelijk' komt vandaag uit bij Fake Records en wordt gedistribueerd door News Records. Beluister huidige single ‘morsen’ hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over