De organisatoren van het COUNTRYfestival te Sint-Truiden hebben volgende fijne artiesten kunnen toevoegen aan de affiche, waardoor het programma al aardig gevuld raakt. Het is nog even wachten op de headliner en er wordt zeker nog plaats gemaakt voor lokaal talent.

Dave McGraw & Mandy Fer (usa)

Op vrijdag 12 september zorgt Dave McGraw samen met Mandy Fer voor een zalig optreden. Songschrijver Dave McGraw is al langere tijd een bekende naam in het folk- en countrycircuit van Arizona. Je kan hem misschien nog kennen als frontman bij ‘Crow Wing’ of van zijn samenwerking met bluegrasslegende Del McCoury.

De multi-instrumentaliste Mandy Fer bouwde reeds een carrière uit en beide zangers/gitaristen leggen nu naadloos hun creativiteit samen in het schrijven en zingen van hun songs. Zowel Dave als Mandy hebben een prachtige stem waarin een warme gloed doorschemert. Hun vocalen, het invoelend gitaarspel en de beelden tezamen maken dat de songs je soms poetisch maken. Dit is een zeker niet te missen concert op Belgische bodem.

Matt The Electrician (usa)

Eveneens op vrijdag betreedt Matt The Electrician het Saddlespan podium.

Matt the Electrician aka Matt Sever is over zowat heel de wereld bekend en is bij onze noorderburen regelmatig op het podium te vinden. Er wordt gezegd dat deze man over zowat alles een liedje kan schrijven en dat doet hij ook op zijn eigen gelaagde en mooi onderbouwde manier. Voor elke rechtgeaarde liefhebber van het betere intieme werk zal deze man al lang geen nieuwe naam zijn, voor de anderen wordt dit een leuke ontdekking voor het podium van het COUNTRYfestival. Matt komt samen met de Deense zangeres Ida Wenoe zijn 4de pareltje live voorstellen.

Irene Kelley (usa)

Op zaterdag 13 september is Irene Kelley te gast. Al vanaf haar 19de is deze dame bezig met bluegrass en countrymuziek. Alles begon met het bezingen van haar favoriete plaats in de wereld, Virginia North Carolina, Tennessee.

Ze schreef al liedjes voor de grootste artiesten in het genre; Loretta Lynn, Trisha Yearwood, Rhonda Vincent, The Whites en ze werkte reeds meermaals samen met de dame die vorig jaar op het COUNTRYfestivalpodium stond, Claire Lynch.

Dit jaar komt ze zelf langs om haar nieuwste album “Pennsylvania Coal” voor te stellen. Maverick magazine beschreef haar zo: “This woman is making the best music of her career". Dit is je enige kans om Irene Kelley deze zomer aan het werk te zien in de benelux.

The Whiskey Gentry (usa)

Last but not least, zal ook The Whiskey Gentry terugkeren. 

The Whiskey Gentry stelde vorig jaar tijdens het COUNTRYfestival al hun tweede album live voor aan de bezoekers. Het was niet alleen een primeur voor België maar ook meteen hun eerste trip naar Europa. Intussen hebben ze een live album uit en bouwen ze in de V.S. met veel succes aan hun live reputatie. De band keert terug naar België op algemene vraag van de festivalbezoekers van vorig jaar.

Deze vrolijke bende uit Atlanta ging eerder al opnemen bij John Keane, de man die o.a. de succesalbums van R.E.M., 10000 Maniacs, Indigo Girls, Cowboy Junkies en Nanci Griffith opnam. Muzikaal zijn ze moeilijk in een hokje te plaatsen, ze mixen stijlvol americana met bluegrass en country met punk of weten te overtuigen met verrassende covers van bekende rocknummers. Zangeres Lauren Staley en gitarist Jason Morrow zijn in het dagelijks leven niet zomaar een getrouwd koppel, ze zijn zeker tevens de drijvende kracht achter deze band. De verrassing van de eerste editie zal zeker bevestigen op deze tweede editie.

Hier nog even een overzicht van de bevestigde acts voor dit uniek countryweekend: Trash Sings Cash (b), Matt The Electrician (usa), Robby Longo (b), Dave McGraw & Mandy Fer (usa), Irene Kelley (usa), Eriksson Delcroix (b), The Whiskey Gentry (usa)

De earlybird tickets zijn inmiddels niet meer beschikbaar. Dag- en weekendtickets worden aangeboden via de website www.countryfestival.ticketshark.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
COUNTRYfestival
Datum: 
Vrijdag 12 en zaterdag 13 september 2014
Locatie: 
Sint-Truiden

Reservatie:

Meer over