De World Soundtrack Academy maakt een nieuwe reeks genomineerden bekend voor de prestigieuze World Soundtrack Awards 2021: Nainita Desai en Natalie Holt rijgen de nominaties aan elkaar, en Gavin Brivik en Amelia Warner, geen vreemden bij de WSA, keren dit jaar terug in de competitie als mogelijke winnaars van respectievelijk de Discovery of the Year en Public Choice Award. Daarmee zijn alle genomineerden voor de WSA2021 gekend.

Na de bekendmaking van de nominaties voor Film Composer of the Year, Television Composer of the Year en Best Original Song een maand geleden, kondigt de World Soundtrack Academy de tweede en laatste golf nominaties aan voor de World Soundtrack Awards 2021. Het gaat om de categorieën Discovery of the Year, Public Choice Award en de Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer.

Net zoals bij de eerste reeks genomineerden, zet de trend van dubbele nominaties zich voort. Zo vult Natalie Holt haar nominatie voor Television Composer of the Year aan met een vermelding bij Discovery of the Year. Ook de driedubbele nominatie voor Nainita Desai springt meteen in het oog. Eerder werd de componiste al aangeduid als potentiële Film Composer of the Year en ook nu duikt ze op in de categorieën Discovery of the Year en Public Choice. Met een complete lijst genomineerden boordevol beloftevolle namen ligt een spannende 21ste editie van de World Soundtrack Awards in het verschiet.

Met de Discovery of the Year Award wil de WSA aanstormend filmmuziektalent in de schijnwerpers zetten. Zo won Gavin Brivik in 2017 al de Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer en verschijnt hij nu terug tussen de genomineerden als kanshebber voor de Discovery of the Year Award met zijn score voor Wild Indian. De meervoudig genomineerde Nainita Desai met haar werk voor The Reason I Jump en Florencia Di Concilio met Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary(Calamity, a Childhood of Martha Jane Cannary) zijn ook in de running. Tot slot kunnen Natalie Holt met Infidel - eveneens genomineerd voor Television Composer of the Year met haar score voor Loki - en Anthony Willis voor Promising Young Woman zich ook onder de genomineerden rekenen. Niet alleen maken deze componisten kans om de prestigieuze Discovery of the Year Award in ontvangst te nemen, de winnaar mag volgend jaar ook zijn of haar score komen voorstellen op het World Soundtrack Awards-concert.

Daarnaast kreeg ook het grote publiek de kans om een stem uit te brengen voor zijn favoriete filmscore van het voorbije jaar. Degene die het meeste stemmen in de wacht heeft gesleept, zal met de Public Choice Award 2021naar huis gaan. In de running zijn o.a. de duo’s Susan DiBona en Salvatore Sangiovanni met hun werk voor I Liviatani - Cattive Attitudini (Bad Habits Die Hard) en Ralf Wengenmayr en Marvin Miller voor Jim Knopf und die Wilde 13(Jim Button and the Wild 13). Daarnaast duikt Nainita Desai opnieuw op tussen de nominaties met haar score voor The Reason I Jump. Tot slot stemde het publiek Benji Merrison met SAS: Red Notice en Amelia Warner - in 2018 al eens genomineerd voor de Discovery of the Year Award - met Wild Mountain Thyme naar de World Soundtrack Awards als kanshebbers voor de Public Choice Award 2021.

Tot slot is er ook de Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer, die 2.500 euro waard is. De deelnemende componisten kregen de opdracht een score te schrijven voor een scène uit Nanook of the North, de stomme documentairefilm uit 1922 van Robert J. Flaherty. Dougal Kemp, een Britse visual arts composer en sound designer, de Amerikaanse componist Matthew Lucado-Donner en Prokhor Protasov, een Russische componist en dirigent, zijn de jonge filmmuziektalenten die meedingen naar deze award.

Tijdens de 21ste editie van de World Soundtrack Awards, die plaatsvindt op 23 oktober in Opera Gent, staat het werk van de Griekse componiste Eleni Karaindrou centraal. Ze zal Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, vervoegen als soliste aan de piano en zal de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Daarnaast zal er werk opgevoerd worden van Bryce Dessner, Discovery of the Year-winnaar van vorig jaar. Zoals eerder aangekondigd zal het WSA-concert ook plaatsvinden in aanwezigheid van eregast Max Richter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: