Met Alejandra Theus, Stan Van Samang, Tine Embrechts, Ini Massez en Wouter Bruneel in de hoofdrollen

De nieuwe feelgood-reeks Zie mij graag zal kijkers doen lachen en snotteren tegelijkertijd, vanaf dinsdag 21 februari. In deze herkenbare 13-delige fictiereeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen Lou en Vic, waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen Saskia (Ini Massez) en Nicole (Tine Embrechts) en de nodige shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel), de man van Saskia.

Kortom: Zie mij graag is een serie over een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

Zie mij graag werd bedacht en geschreven door Siska Leemans (Kinderen van Dewindt, Emma) en Hilde Pallen (Tom & Harry, Dubbelleven), die voor de reeks uit hun eigen levenservaring hebben geput. Cecilia Verheyden (Achter de wolken, Vermist) en Toon Slembrouck (Tom & Harry, Rang 1) namen samen de regie voor hun rekening.

Zie mij graag: vanaf 21 februari elke dinsdag om 21.20 uur op Eén.

Gastrollen

Gastrollen in de reeks worden gespeeld door onder meer Kes Bakker en Mo Bakker (Lou en Vic, de kinderen van Anna en Ben), Alycia Metdepenningen (Lente, de dochter van Gunther en Saskia), Tom Ternest, Eva Binon, Tanya Zabarylo, Peter De Graef, Bill Barberis e.a.

De personages

Anna

Heb er effe over nagedacht maar volgens mij ben ik wel een spontaan type ja.

De eeuwige romanticus, altijd en overal op zoek naar de prins op het witte paard.

Anna is 36, moeder van twee zonen Lou en Vic, en sinds kort spijtig genoeg ook de ex-vrouw van Ben. Ze heeft Germaanse gestudeerd en het is haar grote droom om ooit een boek te schrijven. Voorlopig vertaalt ze echter alleen maar handleidingen voor landbouwmachines…

De rol van Anna wordt vertolkt door Alejandra Theus. Na haar studies aan de Toneelacademie Maastricht speelde ze mee in diverse toneelproducties in Nederland en Vlaanderen. Op televisie was ze onder meer te zien in Code 37, Loslopend Wild, Amateurs en Tom & Harry.

Alejandra over haar personage: Anna dacht even dat ze het allemaal voor mekaar had en begreep. Maar dan komt ze als volwassen vrouw terecht in een situatie waarin ze niets meer begrijpt en zich weer helemaal kind voelt. Haar eerste stappen volgen in een voor haar compleet veranderde wereld, dat vond ik heel fascinerend.

Ben

Ik ben geen relatiemateriaal. Mijn prefrontale cortex is gewoon nog niet volgroeid.

De eeuwige puber in een even vroege als extreme midlife crisis, altijd en overal bereid om tot het uiterste te gaan om zijn eigen behoeften te bevredigen.

De 37-jarige Ben is de ex van Anna. Aanvankelijk trekt hij in bij zijn beste vriend Gunther, die getrouwd is met Anna’s vriendin Saskia. Ben geniet met volle teugen van zijn nieuwe ‘vrijheid’. Hij feest, sekst en geniet. Voor even dan toch. Want hij voelt toch ook dat hij niet altijd alleen kan blijven. Op zo’n momenten denkt hij na over wat hij heeft achtergelaten. En dat kan Ben zijn geweten niet aan. Zou Gunther dan toch gelijk hebben gehad? Zit hij in een midlife crisis?

Stan Van Samang speelt de rol van Ben. Stan verdeelt zijn tijd tussen zijn muzikale carrière en zijn passie voor acteren. Nog maar net bekroond met de Mia voor de beste mannelijke soloartiest, speelt hij nu een hoofdrol in Zie mij graag. Eerder deed hij dat ook in onder meer Wittekerke, Vermist en Zuidflank.

Sas (Saskia)

Geluk is een keuze. Wat gij moet doen is leren in uw kracht te staan en af en toe eens uit uw comfortzone stappen.

De controlefreak, altijd en overal bereid om haar vriendinnen te coachen naar een betere versie van zichzelf.

Saskia, Sas voor de vrienden, is 36 en getrouwd met Gunther. Samen hebben ze een dochter, Lente. Sas werkt als succesvolle mental coach in de wereld van opgebrande CEO’s. Ze is enorm gedreven en gebruikt haar ‘tools’ te pas en te onpas bij familie en vrienden. Helaas is ze minder inzichtelijk als het op haar eigen huwelijk aankomt. Want liefde werkt nu eenmaal niet met to-dolijstjes…

De rol van de 36-jarige Sas wordt gespeeld door Ini Massez. Na haar opleiding aan het Herman Teirlinck Instituut was ze eerst actief in het theater, maar de voorbije jaren zagen we haar vooral op televisie, onder meer in Ella, Loslopend wild en in gastrollen in diverse andere series. Sinds oktober vorig jaar speelt ze mee in Familie.

Ini over de serie: Wat mij zo aanspreekt in ‘Zie mij graag’ is dat het over relaties gaat en laat dat nu net het allerbelangrijkste zijn in het leven, meer nog: het leven is relatie! Je bent constant in verbinding met alles en iedereen rondom jou. En dan al die drama’s en verhalen, heerlijk vind ik dat! En in the end gaat het altijd maar over één ding: ‘zie mij graag’…

Nicole

Mijn G4 Tiger met extra vibratieprogramma’s is mijn beste relatie so far. En above all: hij snurkt niet.

De cynicus, altijd en overal bereid om het concept ‘relatie’ en ‘mannen’ met de grond gelijk te maken.

Na drie mislukte huwelijken hoeft het allemaal niet meer voor de 36-jarige Nicole. Ze is cynisch geworden. Haar lijflied: De man is minderwaardig van Katastroof. Het feit dat ze als uroloog dagelijks geconfronteerd wordt met lullen en dus ook mannen, maakt het er niet beter op. Integendeel, tijdens controles moet ze zich inhouden om niet flink door te knijpen …

Tine Embrechts heeft al een lange carrière achter de rug: van het theatercollectief De Kakkewieten over Het Peulengaleis en De Anneliezen tot Quiz me Quick en Tegen de sterren op, met daartussen ook heel wat toneelwerk, gastrollen in allerlei series en muzikale intermezzo’s. Humor is de rode draad doorheen vele van die projecten.

Gunther

Wat gaan we eten vanavond?

De goedzak, altijd en overal bereid om compromissen te sluiten.

‘Meester’ Gunther is de man van Saskia. Op de lagere school is hij het idool van alle kinderen. Bij vrouwen is Gunther iets minder populair. Zijn braaf en ietwat mollig uiterlijk, gecombineerd met zijn weinig sexy beroep, maken weinig indruk. Maar dat zal Gunther worst (mmm lekker…) wezen. Hij is na twintig jaar nog altijd blij met zijn Sas. Hoewel ze soms ook een stressfactor kan zijn. Want hoe moet een man zich nu eigenlijk gedragen in een huwelijk anno 2017?

Wouter Bruneel speelde in Eigen Kweek de rol van Filip, de vriend van Steven Welvaert. Maar hij was onder meer ook te zien in Steve + Sky, Team spirit - de serie, Zuidflank, Marsman, Voor wat hoort wat en talrijke andere series.

De afleveringen

Aflevering 1: Ik kan het alleen – dinsdag 21 februari

Anna moet haar echtscheidingspapieren gaan tekenen op de rechtbank. Ze twijfelt of ze het leven wel alleen zal aankunnen met twee kinderen en vooral: zonder man. Bovendien vliegt er een vogel tegen haar raam. Anna durft hem niet te begraven. Ben woont al drie maanden in bij zijn beste vriend Gunther en diens vrouw Sas. Sas vindt het welletjes en wil dat Ben een eigen woning zoekt.

Aflevering 2: Ze missen mij niet – dinsdag 28 februari

Ben neemt zijn twee zonen een weekendje mee naar de Ardennen in zijn mobilhome. Dit is voor Anna de eerste keer dat ze haar oogappels twee dagen niet zal zien. Ze mist de jongens. Maar wanneer ze een sms van Ben krijgt dat ze een goede tijd beleven, draait Anna de knop om. "Als zij mij niet missen, dan mis ik hen ook niet." Anna besluit het ervan te nemen met haar vriendinnen en bestelt een fles cava, en nog een, en nog een. Ben wil zich bewijzen als verantwoordelijke papa, maar bij de eerste stop op een autoparking (die dan nog een homoparking blijkt te zijn) is hij zijn zonen al kwijt.

De inhoud van de volgende afleveringen vindt u te gelegener tijd in de Programmagids.

De makers

Cecilia Verheyden (regisseur): Zie mij graag is een reeks die gaat over ons. Over onze vrienden, over onze familie. Onze twijfels en angsten, verlangens en frustraties, vallen en weer opstaan. Een reeks over de kleine dingen des levens die soms o zo groot zijn. En dan terug klein

Zie mij graag werd bedacht en geschreven door Siska Leemans en Hilde Pallen.

Siska Leemans (°1973) volgde een postgraduaat scenarioschrijven aan het RITCS en schreef scenario’s voor onder meer Kinderen Van Dewindt, Emma, Familie, Rox, en Hallo K3. Na haar scheiding in 2010 startte ze een blog: Alle Dagen Sisjes. Daarin beschrijft ze het alledaagse leven van een single mama die haar “ik-zit-in-een-midlifecrisis-ex-man” tracht te vergeten en op zoek gaat naar een nieuwe liefde in haar leven. Geïnspireerd door de blog bedacht Siska samen met Hilde Pallen de nieuwe fictieserie Zie mij graag.

Hilde Pallen (°1975) studeerde Germaanse Talen en volgde daarna een opleiding scenario aan het RITCS. Ze schreef voor onder meer Thuis, Flikken, Kinderen van Dewindt, Zone Stad, De Rodenburgs, Goesting, Wolven, Dubbelleven en Tom & Harry. Hilde heeft twee kinderen.

De regie van Zie mij graag was in handen van Cecilia Verheyden en Toon Slembrouck

Cecilia Verheyden (°1985) studeerde in 2007 af aan het RITCS. Ze maakte kortfilms, realiseerde programma’s voor Ketnet en JIM en regisseerde de televisiereeks Vriendinnen en een aantal afleveringen van Vermist en Wat als?. Haar eerste langspeelfilm, Achter de wolken, kwam begin 2016 in de zalen en werd een groot succes.

Toon Slembrouck (°1971) studeerde filmregie aan het RITCS. Hij regisseerde Tom & Harry, Rang 1 en daarnaast ook afleveringen van onder meer Thuis, Aspe, Goesting, Kinderen van Dewindt en Flikken.

Zie mij graag: vanaf 21 februari elke dinsdag om 21.2O uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: