monsters of meneertjes: drie nieuwe indringende Nederlandstalige liedjes

Op 27 januari verschijnt de nieuwe EP van de Utrechtse singersongwriter Siebe Palmen, genaamd monsters of meneertjes. Zoals de titel doet vermoeden is het een melancholisch geheel geworden, waarin beesten en beschaving zorgvuldig tegen elkaar worden uitgespeeld.

De EP monsters of meneertjes werd opgenomen in de Mechelse studio MotorMusic. De Vlaamse topmusici Andries Boone (violen, accordeon, mandoline e.a.) en Peter Vehaegen (contrabas) waren bereid om een bijdrage te doen aan de liedjes, die producer Nicolas Delépine opnam en vervolgens tot een prachtig indringend geheel mixte.

Het opent met het op het eerste gehoor onschuldige lied verdwijnen. Wie Siebe al wat langer volgt, weet echter dat het tragische overlijden van Anne Faber de aanzet is geweest voor dit lied, dat vooral gaat over de destijds veelgestelde vraag waarom een jonge vrouw toch in haar eentje zo’n lange fietstocht gaat maken. Een vraag waar Siebe in dit lied doeltreffend antwoord op geeft. Het open einde biedt het gevoel van hoop dat het anders afloopt.

Videoclip

De single het woord wij bracht Siebe Palmen al een week eerder naar buiten met een allesomvattende en sfeervolle animatie gemaakt door zijn goede vriend en theatermaker/dichter Jasper de Bruijn. De videoclip vult het lied, waarin het individualisme en egocentrisme centraal staan, op smaakvolle wijze aan en prikkelt de kijker tot nieuwe inzichten.

Tot slot eindigt Siebe met een soort kinderliedje genaamd meneertje lachebek, ware het niet dat het thema van de tekst niet bedoeld is voor de oren van kinderen.

Monsters of meneertjes is een kleine verzameling van drie van zijn – naar eigen zeggen – mooiste liedjes met indringende teksten. De EP is van 27 januari enkel digitaal te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal en andere streamingsdiensten.

Siebe Palmen - het woord wij (EP monsters of meneertjes)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over