Vanavd vanavond zet 2BE in op een vernieuwde donderdagavond. De avond start met een nieuwe comedyreeks van eigen bodem: Foute Vrienden, met Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf, Steven Goegebeur en Thomas Smith. Hierna volgt de Amerikaanse crimiserie Person of Interest met een dubbele aflevering en de Amerikaanse reeks Wilfred sluit de nieuwe donderdagavond af.

Foute Vrienden: Humor van eigen bodem
2BE gelooft sterk in comedy en wil een platform voor verschillende soorten humor zijn. Daarom pakt de zender vanaf donderdag 21 maart 2013 uit met een nieuwe comedyreeks van eigen bodem: Foute Vrienden, gemaakt door het productiehuis Blazhoffski.

In Foute Vrienden gaan Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf, Steven Goegebeur en Thomas Smith voor niets minder dan het schaamrood op elkaars wangen.

Om de beurt worden ze het veld ingestuurd en vanaf dan moeten ze niets anders doen dan gehoorzamen aan de bevelen van hun Foute Vrienden. Ze worden als het ware elkaars marionet. Zij zullen natuurlijk hun stoutste ideeën eerst door de anderen laten uitvoeren. Gevolg? Hilarische en gênante situaties om U tegen te zeggen.

De Vriend die zich de grootste angsthaas toont, verliest de aflevering en wordt door de andere Vrienden op gepaste wijze gestraft met een opdracht die nog lang zal nazinderen.

Person of Interest: De misdaad bestrijden nog voor ze plaatsvindt
Na een portie humor van eigen bodem start 2BE met dubbelafleveringen van de Amerikaanse reeks Person of Interest, dat zich afspeelt in New York en de voormalige CIA-agent John Reese (Jim Caviezel) volgt. De politiediensten achten hem allang dood, maar niets blijkt minder waar. Reese gaat een samenwerking aan met miljardair en software-genie Harold Finch (Michael Emerson). Met zijn technologische kennis heeft Finch ‘The Machine’ ontwikkeld, apparatuur om mensen aan de hand van codes op de voet te volgen. ‘The Machine’ registreert alle gegevens die de overheid als irrelevant beschouwt, maar volgens Finch nog van grote waarde kunnen zijn in het opsporen van criminelen die op het punt staan om een zware misdaad te begaan of van mogelijke slachtoffers.

Hun illegale manier van werken valt niet in goede aarde bij de officiële instanties. Ze doen er dan ook alles aan om te achterhalen wie er achter ‘The Machine’ zit. Het duo kan wel rekenen op de hulp van agent Joss Carter (Taraji Henson) en die van de corrupte detective Fusco (Kevin Chapman).

Person of Interest is geschreven door Jonathan Nolan, die onder andere meewerkte aan het scenario van The Dark Knight Rises, The Dark Knight en The Prestige en werd geproduceerd door J.J. Abrams, die onder andere meegewerkt heeft aan Lost en Star Trek Into Darkness.

Wilfred: Is de hond Wilfred een dier of een volwassen, wijze man met een hondenpak aan?
2BE sluit de donderdagavond af met de Amerikaanse reeks Wilfred. Deze niet-alledaagse komische reeks volgt het leven van Wilfred (Jason Gann), het huisdier van de jonge knappe blondine Jenna (Fiona Gubelmann). Voor iedereen is Wilfred een doodnormale hond, behalve voor buurman Ryan (Elijah Wood), die heel onzeker en depressief is en zelf een zelfmoordpoging onderneemt met een overdosis pillen die hij van zijn zus Kristen (Dorian Brown) gekregen heeft. Ryan ziet in Wilfred een volwassen, wijze man met een stoppelbaard en een hondenpak aan. De twee leren elkaar kennen en worden zelfs beste vrienden. Met zijn wijze, altijd eerlijke en soms zelfs grove woorden weet Wilfred op Ryan in te praten en zijn depressieve gedachten achterwege te laten.

Deze Amerikaanse en succesvolle versie van de reeks is geproduceerd door David Zuckerman, gekend van onder meer series als Family Guy en American Dad.

Nieuwe donderdagavond vanavond bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: