Op 4 december is het zover! Dan draait Captain Phillips in de Belgische zalen en kun je zien hoe moderne piraterij er echt aan toegaat. Geen charmante Johnny Depp, maar keiharde beslissingen en dodelijke actie.

Oscar-winnaar Tom Hanks speelt kapitein Richard Phillips van het Amerikaanse schip de MV Maersk Alabama. In 2009 worden zij overvallen door Somalische piraten en wat volgt is een bloedstollende machtstrijd tussen kapitein Phillips de de piratenleider Muse. Bekijk hier een voorproefje in de zenuwslopende trailer!

Synopsis: 

In Captain Phillips brengt regisseur Paul Greengrass het waargebeurde verhaal van de kaping van het Amerikaanse container schip Maersk Alabama  door Somalische piraten naar het grote scherm. Door de lens van Greengrass ontluiken zich simultaan een spannende thriller en een portret van de huidige effecten van de globalisatie.  De film speelt zich af voor de kust van Somalië en focust op de relatie tussen de kapitien  Richard Phillips (Oscar winnaar Tom Hanks) en zijn Somalische tegenhanger, Muse (Barkhad Abdi) die beide de menselijke tol zullen betalen voor economische krachten die ze niet controleren.

De film is gebaseerd op een boek, A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and dangerous Days at Sea, by Richard Phillips with Stephan Talty.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over