MNM doet het goed bij jongeren. Het marktaandeel van de jongerenzender bij 12-24-jarigen is in de periode april-juni gestegen van 23,6 naar 24,9%. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers voor de radiomarkt die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt.

Iets meer dan 4,2 miljoen Vlamingen (78%) luisteren dagelijks naar de radio. Bijna drie miljoen Vlamingen stemmen dagelijks af op hun favoriete VRT-radionetten. MNM doet het goed bij jongeren en zag zijn marktaandeel dit voorjaar stijgen van 9,3% tijdens dezelfde periode vorig jaar naar 10,4%.

“De respons van onze jonge luisteraars op initiatieven als De Strafste School en Marathonradio was echt overweldigend. Zelfs na al die jaren in het radiovak blijft het indruk maken: het groepsgevoel en het engagement dat je met een radioprogramma teweeg kunt brengen. Het motiveert ons alleen maar om elke dag opnieuw de best mogelijke radio te maken.”

MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Klara (1,9%) blijft stabiel ten opzichte van vorig jaar. Radio 2 (28,4%) daalt maar blijft de grootste radiozender van Vlaanderen. Ook Radio 1 (6,6%) en Studio Brussel (12%) moeten wat terrein prijsgeven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over