Chris Cornell kennnen we van Soundgarden, één van de grondleggers van de grunge muziek en van Audioslave. In 2006 zorgde Cornell voor de titelsong van de James Bond-film Casino Royal met het nummer 'You Know My Name'. Een nummer die ook te vinden is op zijn nieuwe album 'Carry On'.

Het album begint een beetje misleidend met een joekel van een gitaarriff op 'No Such Thing'. Bij de strofe wordt er wat gas teruggenomen en wordt het duidelijk dat Chris Cornell wil afstappen van het heavy geluid van Soundgarden. Met 'Posion Eye' kijkt hij nog voor een laatste keer achterom, maar op de rest van de songs is het duidelijk dat Cornell een andere koers vaart. 'Arms Around Your Love' is een regelrechte popsong en één die hoge ogen gooit in de hitlijsten. 'Safe & Sound' heeft veel weg van een naar motown lonkende balad.

Niet alle songs zijn even sterk, maar Cornell heeft een stem die door merg en been gaat. Halfweg de plaat komt zijn stem dan ook tenvolle tot zijn recht in de wat donkere blues versie van Michael Jacksons 'Billie Jean'! Een echte briljante cover.

Fans van Audioslave en Soundgarden zullen 'Carry On' te soft vinden, gezien de rauwe randjes er deze keer niet echt meer zijn, ook de donkere sferen van toen zijn weggebleven. Nochtans is dit een heel degelijk album. Een album dat bestaat uit verschillende stijlen van Blues over pop tot Rock met daarboven op de krachtige en hese stem van Cornell himself!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: